Férfi kézi NB I: angolai válogatott átlövővel erősített az újonc

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.29. 11:33
null
Romé António Hebo Egerbe igazolt (Fotó: handballeger.hu)
A biztató idénykezdet ellenére tovább erősítette keretét a férfi kézilabda NB I-ben újonc QHB Eger, amely szerződtette a korábban a portugál Benficánál és a román Dinamo Bucuresti-nél is megforduló angolai válogatott átlövőt, Romé António Hebót – tudatta honlapján a Heves vármegyei klub.

A 31 éves balátlövő az Eger nyolcadik igazolása, miután nyáron heten érkeztek az NB I-be visszajutó csapathoz.

„Hosszas keresés után döntöttünk úgy, hogy szerződést ajánlunk Hebónak – mondta a klub honlapjának az Eger edzője, Tóth Edmond. – Jelentős európai tapasztalata van, a 2019–2020-as idényben a portugál Benficával, a 2020–2021-es évadban a román Dinamo Bucuresti csapatával szerepelt az Európa-ligában. Tavasszal az osztrák UHC Hollabrunn gárdáját erősítette, Egerbe egy rövid törökországi kitérőt követően érkezett.”

„Elsősorban balátlövőként kaphat feladatokat, de szükség esetén a belső posztok bármelyikén hadra fogható. Ahogy a támadásokból, úgy a védekezésből is ki tudja venni a részét. Remek fizikai adottságokkal megáldott kézilabdázó, aki jól érti a játékot. Nagy reményeket fűzünk hozzá, vele még hatékonyabb lehet a csapat” – fogalmazott Tóth Edmond.

Romé António Hebo az angolai válogatott meghatározó játékosa, a 2017-es és a 2019-es világbajnokságon is részt vett.

Az NB I-ben négy forduló után két-két győzelemmel és vereséggel nyolcadik Eger azt nem közölte, milyen hosszú szerződést kötött Hebóval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik