Férfi kézi: Remélem, lesz mit ünnepelni – Bodó Richárd

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 08:07
null
Bodó Richárd szerint most nagyobb hangsúlyt fektetnek az erőnlétre (Fotó: Török Attila)
Az új szegedi edzőpáros nagy hangsúlyt helyez a megfelelő erőnlét kialakítására, és Bodó Richárd szerint sikerült az edzéseken jó hangulatot teremteni, aminek nagy jelentősége lesz később is.



Izgalmas idény előtt áll az OTP Bank-Pick Szeged, amelynek kispadjáról a nyáron tíz év után távozott Juan Carlos Pastor, de a következő edző, a svéd Michael Apelgren csak 2024 nyarán érkezik, addig Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovics irányítja a csapatot. Nagy szükség lesz a tapasztalt, a klubot kívülről-belülről ismerő játékosok, például Bodó Richárd segítségére, aki már gőzerővel készül, de a nyár nagy részét Balatonalmádiban pecázással töltötte.

„Van egy nyaralónk Almádiban az egyik kempingben, és már második éve töltjük ott a nyarat a családdal, a gyerekek és a feleségem most is lent vannak. Ők hat-nyolc hetet töltenek ott nyaranta, én négyet  – mesélte a 30 éves, 93-szoros válogatott balátlövő. – Korábban a nagybátyám miatt keveredtünk a Balaton-parti városba, megszerettük, a kempingben minden megvan, étterem, medence, én pedig esténként nyugodtan horgászhatok. Nyolc-kilenc éves koromban kezdtem, a nagybátyám ismertetett meg vele, az idén nyáron pedig az első harcsámat is kifogtam.”

Bodó Richárd 2016 óta játszik a szegedi klubban, ami egyben azt is jelenti, hogy valamennyi idényét Juan Carlo Pastor irányítása alatt kezdte, most először vezeti más az edzéseket. A játékos elmondta, van, ami változott, és van, ami nem, hiszen a szabályok továbbra is ugyanazok. Az edzések kemények, de a Kárpáti, Jordovics duó kicsit azért rugalmasabb, mint a spanyol edző volt, aki mindent szeretett kézben tartani, és nem szívesen tért el az általa kitalált felkészülési tervtől.

„Úgy látom, most az erőnlétre talán nagyobb hangsúlyt fektetünk, mint eddig. Pastor a taktikát helyezte előrébb, most heti három kondiedzésünk és több futás van, így határozottan intenzívebbnek érzem a programot – fogalmazott a játékos. – Természetesen egyből nem lehet megváltoztatni egy tízéves, jól felépített munkamenetet, a Pastor-féle rendszert, de az új edző nem is ugrott neki, hogy lebontsa, hiszen jól ismeri az eddigi módszereket is. Ahogy látom, egy részét megtartaná, de közben szeretne újításokat is behozni a saját elképzelései szerint.”

A nyáron több meghatározó játékos leült beszélni Kárpáti Krisztiánnal, így Bodó is, aki szerint most még inkább szükség lesz a csapategységre, ezért fontosnak tartja, hogy az edzéseken sikerült jó hangulatot kialakítani.

„Még az út elején járunk, és biztos lesznek nehéz, stresszes időszakok, mint ahogy váratlan győzelmek is, de nem olyan bonyolult ez, hiszen mindenkinek megvan a feladata, jobban össze kell szoknunk. Az elmúlt idényben kicsit hullámzó volt a teljesítményünk, remélem, most stabilabb lesz a játékunk. A rivális Veszprém erősödött, nehéz dolgunk lesz, de nagyon remélem, hogy legalább egy trófeával zárjuk az évadot, és lesz mit ünnepelni. Bízom magunkban, mert tényleg jó a hangulat, és ha elindul a szekér, bárkivel szemben képesek vagyunk meglepetést szerezni”– tette hozzá Bodó.

Az OTP Bank-Pick Szeged mindkét sorozatot a Pick Arénában kezdi, a magyar bajnokságban szeptember elsején a Gyöngyöst, a Bajnokok Ligájában pedig szeptember 14-én a francia PSG-t fogadja. És mivel a csapattal szemben most kevésbé nagy az elvárás, jól kijöhet belőle, mivel nincs mázsás teher, nincs mit veszíteni.

OTP BANK-PICK SZEGED 2023–2024     
Érkezett: Szymon Dzialakiewicz (jobbátlövő, lengyel; Redbergslids IK, svéd), Emil Kheri Imsgard (kapus, norvég; Elverum, norvég), Marin Jelinic (balszélső, horvát; RK Nexe, horvát), Gleb Kalaras (beálló, orosz; MT Melsungen, német), Carlos Molina (beálló, spanyol; Motor Zaporizzsja, ukrán), Nagy Martin (kapus, VfL Gummersbach, német), Szilágyi Benjámin (jobbszélső, NEKA)
Távozott: Mirko Alilovic (kapus, horvát; Wisla Plock, lengyel), Bajus Brunó (balszélső, Eger), Alexander Blonz (balszélső, norvég; GOG, dán), Luka Krivokapics (kapus, szerb; Fertiberia Puerto Sagunto, spanyol), Ludmán Marcell (balátlövő, NEKA), Molnár Robin (balszélső, NEKA), Nagy Tibor (kapus, Dabas), Bogdan Radivojevics (jobbszélső, szerb; Eurofarm Peliszter, északmacedón), Rosta Miklós (beálló, Dinamo Bucuresti, román), Szepesi Zsombor (FTC), Kent Robin Tönnesen (jobbátlövő, norvég; Paris Saint-Germain, francia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik