Férfi kézi NB I: megvan a hét év után feljutó PLER első két igazolása

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 14:27
null
Filip Szunajko a PLER-Budapestben folytatja pályafutását (Fotó: PLER)
Bejelentette első két igazolását a férfi kézilabda NB I-be visszajutó PLER-Budapest: Bruno-Vili Zobec és Filip Szunajko egyaránt a Komlóból szerződött a fővárosi csapatban. Mindeközben a Balatonfüred 203 centiméter magas és 120 kilós beállót szerződtetett.

 

Múltkor hírt adtunk arról, hogy nagy változások történhetnek a PLER-nél, Horváth Attila vezetőedző kifejtette, az NB I/B mostani idényében nem tudtak úgy edzeni, ahogyan kellett volna, mert hat-hét játékosuk dolgozik, a többiek iskolába járnak, és csak hárman alkalmasak arra, hogy délelőtt is edzésmunkát végezzenek.

„Jövőre csak olyan játékossal tudunk szerződést kötni, aki mindegyik edzésen ott lesz, félprofi státuszt nem tudunk elfogadni az NB I-ben. Biztosan lesz kompromisszum egy-két emberrel, de inkább a munkahelyén kell engedniük, mert mi sajnos nem tudunk” – szögezte le.

A PLER nemrégiben a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy két játékost is szerződtetett a szintén NB I-es Komlóból, a 27 éves jobbátlövő Bruno-Vili Zobecet és a szintén 27 éves irányító Filip Szunajkót.

Mindeközben a Balatonfüred arról adott tájékoztatást, hogy a szlovéniai Brezicében született 25 éves beálló, Domen Sikosek Pelko náluk folytatja pályafutását. Ő a ciprusi Famaguszta csapatától szerződik a Veszprém vármegyei csapatba, amellyel kétéves szerződést kötött. Domen első profi szerződését 2015-ben a Dubrava együttesénél kapta. Innen az RK Trimo Trebnjébe igazolt. Az északmacedón Vardarral a BL-ben is bemutatkozott, itt fedezte fel és igazolta le a német Flensburg, de kölcsönben a 2020–2021-es idényt a La Riojában töltötte, majd az El-szereplő Luzernben szerepelt. Egy évadnyi ciprusi játék után szerződik Balatonfüredre. A beálló 203 centiméter magas és 120 kiló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik