Férfi kézi NB I: ebben az idényben már nem játszhat a góllövőlista vezetője

Vágólapra másolva!
2023.04.17. 13:17
Melnicsuk Viktor, a férfi kézilabda NB I góllövőlistájának vezetője, a Sport36 Komló játékosa súlyos sérülés miatt a mostani idényben már nem léphet pályára.

A baranyaiak szombaton házigazdaként 27–27-es döntetlent játszottak a Budakalásszal, de a korábbi magyar utánpótlás-válogatott irányító már a hatodik percben kivált a játékból, mert Dávid Máté ütése következtében agyrázkódást szenvedett és eltörött az orrcsontja. A vétkes játékost piros és kék lap helyett csupán kétperces kiállítással büntették a játékvezetők. Az csak a további orvosi vizsgálatok után, ezen a héten dől el, hogy szüksége lesz-e műtétre a sérült kézilabdázónak.

„Lelki, mentális stabilitásról tett tanúbizonyságot a csapat, amire nagyon büszke vagyok. Ez a döntetlen egy győzelemmel ér fel. Ha nem elég erős mentálisan a csapat, összeomolhattunk volna” – nyilatkozta az MTI-nek Marosán György, a Komló vezetőedzője.

Mint felidézte: nagyon rosszul kezdődött számukra a mérkőzés, ziccereket hibáztak, az ellenfél kapusa megbabonázta őket, ezért gyorsan ötgólos hátrányba kerültek.

„Ezután egy másik sportágból kerültek elő jelenetek, márpedig a kézilabda halálát jelentheti, ha ez sűrűbben elő fog fordulni” – utalt Melnicsuk Viktor súlyos sérülésére a szakvezető.

Hozzátette, miután elveszítették a vezéregyéniségüket, az első félidőben stabilizálni kellett a játékukat. A szünetben próbálta nyugtatni a kedélyeket, és egy olyan szerkezetre átállítani a csapatát, amit gyakoroltak, de Melnicsuk nélkül nagyon nehéz alkalmazni.

Bár a Komló egyszer sem volt előnyben a meccsen – támadhatott a vezetésért, de két meghatározó pillanatban is hibázott –, sikerült döntetlent kiharcolnia.

„Nehezen használom azt a kifejezést, hogy igazságos döntetlen, mert nem tudom, az igazság szó megjelenhet-e egy olyan mérkőzés után, ahol ilyen jelenet történt a hatodik percben. Ezt az eredményt sikerként kell megélnünk, mert hihetetlen hullámvasút volt ez a találkozó számunkra érzelmileg” – magyarázta Marosán.

Közölte, az első számú irányítójukra – aki eddig 21 meccsen 128 gólt lőtt – biztosan nem számíthatnak a szezon hátralévő részében, ezért újra kell építeniük a támadójátékukat, mindenkinek több felelősséget kell vállalnia, és bizonyos dolgokat át kell szervezniük.

„Nem dőltünk hátra azért, mert benn maradtunk, nem nyugodtunk meg, illetve nem keseredtünk el annyira Viktor elvesztése miatt, hogy innentől kezdve tét nélkülinek tekintsük a meccseket. Arról álmodozom, hogy a kilencedik vagy a tizedik helyet meg tudjuk szerezni, ez a célunk” – közölte Marosán.

Csapata jelenleg a tizedik helyen áll a tabellán, és még öt mérkőzése van hátra.

A szakvezető korábban kizárólag női együtteseket irányított – Makó, Szeged, Kecskemét, Szombathely –, Komlón február 20-án nevezték ki vezetőedzőnek.

„Izgalmas kihívás, de mindkettőt kézilabdának hívják. Tudtam, hogy nem különböző sportágak ezek, és másfél hónap után is azt látom, hogy nincs nagy különbség. Bár a játék tempója és dinamikája teljesen más, a pszichológiának, a pedagógiának és a taktikának ugyanolyan nagy jelentősége van” – magyarázta Marosán, akinek három győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege a baranyaiak kispadján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik