Férfi kézi: a leggazdagabb lengyel mentette meg a Kielcét

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 16:18
null
Örülhetnek Alex Dujshebaevék, megmenekült a Kielce (Fotó: Getty Images)
Több hónapos időhúzás és megoldáskeresés végén megtalálta új névadó szponzorát a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában negyeddöntős lengyel Kielce. A 19-szeres bajnokcsapatot a leggazdagabb lengyel, Michal Solowow által tulajdonolt Barlinek szponzorálja a jövőben – számolt be róla az emkielce.pl.

Mint ismert, a tavaly novemberben nehéz anyagi helyzetbe kerülő Kielcénél komolyan felvetődött, hogy szétszéledhet a csapat, de köszönhetően többek között Nedim Remili Veszprémbe igazolásának, a klub életben maradt – a bakonyiaktól kapott összegből fedezte működése egy részét.

Bár felvetődött, hogy a Kielce magja Talant Dujsebajevvel és fiaival Szegeden folytatja, a Nemzeti Sport úgy értesült, a Tisza-partiaktól tíz év után távozó Juan Carlos Pastor helyét 2024-től Michael Apelgren és Jonas Källman veheti át, míg az átmeneti időszakra szóba került David Davis neve.

A tavaly november óta szponzort kereső Kielcénél a Van Pur visszalépett a finanszírozástól, és – mint maga a klub is bejelentette – az egylet megtalálta új szponzorát a Lengyelország leggazdagabb embere, Michal Solowow által tulajdonolt Barlinek révén. A csapat így mostantól Barlinek Industria Kielce néven szerepel a különböző versenysorozatokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik