Férfi kézi: szövetségi kapitány lett a Veszprém korábbi kapusklasszisa

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.14. 17:37
null
Vlado Sola szövetségi kapitány lett (Fotó: Vecernji list)
Vlado Sola lett a montenegrói férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya – olvasható a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) honlapján.

Montenegró csak a 17. helyen végzett a januári világbajnokságon, így jelentősen csökkent az esélye az olimpiai kvótára. Ezért Zoran Roganovics nem folytatta tovább szövetségi kapitányként. Utódja a horvát Vlado Sola lett.

Az 54 éves Sola az RK Zagreb és a GWD Minden mellett a Veszprém kapusa is volt 2004 és 2006 között. A horvát válogatottal olimpiai bajnoki címet szerzett Athénban, és világbajnok lett 2003-ban Portugáliában.

„Nagy megtiszteltetés ez a kihívás – mondta Sola. – Montenegró olyan ország, amely sok tehetséges játékost adott már a sportgának, és most is jó kézilabdát játszik, ezen kívül remek jövőképe van. Nagyszerű, hogy ilyen feltételek mellett dolgozhatok.”

Edzői karrierje során Sola az orosz Zvezda Zvenyigorod, a katari Al-Duhail és a Pekingi Sportegyetem csapatánál is dolgozott, de edzette a a horvát Dubravát, a PPD Zagrebet és a Dugo Selót is.

Vlado Sola a 2004-es olimpián (Fotó: AFP)
Vlado Sola a 2004-es olimpián (Fotó: AFP)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik