Kézilabda: letartóztatták a kétszeres világbajnok francia ligaelnököt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.25. 16:22
null
Bruno Martini játékosként mindent elért, sportvezetőként bíróság elé áll (Fotó: Le Parisien)
Kiskorú személy megrontása és gyermekpornográfia vádjával vették őrizetbe Bruno Martinit, a Francia Nemzeti Kézilabdaliga (LNH) elnökét – írta meg a Le Monde.

A francia sajtó információi szerint Bruno Martini Snapchaten vette fel a kapcsolatot egy 13 éves fiúval, akitől szexuális tartalmú képeket és videókat kért, majd találkát is szervezett vele – ez utóbbi végül elmaradt, mivel az áldozat az utolsó pillanatban visszalépett és feljelentést tett a rendőrségen. A francia profi kézilabdát irányító szervezetet 2021 óra vezető Martini beismerte, hogy az elmúlt években intim kapcsolatokat folytatott fiatal felnőttekkel. Az 52 éves korábbi sportoló az őt feljelentő kiskorúval kapcsolatban is beismerte bűnösségét, viszont azt mondta, hogy csak azért tette mindezt, mert azt hitte, hogy a gyerek már idősebb 15 évesnél.

Mivel Martini előre bevallotta tettét, várhatóan 12 hónapnyi felfüggesztett szabadságvesztésre és 2500 eurónyi bírságra fogják ítélni – egyébként maximum 5 évnyi börtönbüntetés szabható ki ilyen fajta bűncselekményért –, valamint 5 évre eltiltják mindennemű, kiskorúval való érintkezést feltételező tevékenységtől. Az általa irányított Nemzeti Kézilabdaliga egyébként közleményben reagált az ügyre, melyben felszólította, hogy azonnali hatállyal mondjon le.

A 197 centiméter magas Bruno Martini játékosként 1995-ben és 2001-ben is világbajnokságot nyert a francia válogatott kapusaként, míg 2003-ban a Bajnokok Ligáját hódította el a Montpellier színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik