Férfi kézi-vb: francia győzelem a torna első mérkőzésén

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 22:33
null
Dika Mem hat góllal vezette a francia lőlapot (Fotó: AFP)
Francia győzelemmel kezdődött meg a férfi kézilabda-világbajnokság Katowicében: a legutóbb a negyedik helyen végző „kékek” 26–24-re nyertek a társházigazda Lengyelország ellen szerda este.

 

Jobban kezdett a társházigazda (2–4), ám akkor egymás után négy francia gól következett, és a „kékek” szép lassan felpumpálták előnyüket négygólosra (12–8). A franciák szervezetten védekeztek, de támadásban sokat hibáztak, és a lelkes buzdításból erőt merítő lengyel csapat felzárkózott, a szünetben már csak egygólos volt a különbség (14–13).

A fordulás után is az volt a jellemző, hogy a franciák léptek egyet-kettőt előre, a lengyelek pedig rendre visszakapaszkodtak – ebben a szakaszban ki-kihagyott a vendégek védelme. Tíz perccel a vége előtt, 22–21-nél nagy lehetőséghez jutottak a lengyelek, Thibaud Briet két percre kiállni kényszerült, ám nemhogy gólt szereztek volna emberelőnyben a házigazdák, ők kaptak egyet Ludovic Fabregastól, majd kisvártatva a veszprémi légiós, a 150. válogatott mérkőzését játszó Kentin Mahé is lőtt egyet hetesből (24–21).

Az utolsó hat percre fordulva újabb lengyel emberfór következett, egy gólt faragott is hátrányából a csapat, ám a következő esélyt elrontotta egy belemenés (Nedim Remili harcolta ki), az ellentámadásból gól született (25–22) – és a franciák innen már nem engedték felállni a hazaiakat.

FÉRFI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT,
KATOWICE
Franciaország–Lengyelország 26–24 (14–13)
Legjobb dobók:
Mem 6, Mahé 4, Fabregas 3, Lenne 3, Tournat 3, ill. Sicko 7, Moryto 6, Gebala 3, Jedraszczyk 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik