Férfi kézi: nem hosszabbít a tavalyi gólkirállyal a Füchse Berlin

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.26. 12:35
null
Hans Lindberggel nem hosszabbít a Füchse Berlin (Fotó: AFP)
Nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését a német kézilabda-bajnokság legutóbbi idényének gólkirályával, a 41 éves szélsővel, Hans Lindberggel a Bundesligában jelenleg éllovas Füchse Berlin – írta meg a handball-world.news.

„Arról tájékoztattam, hogy nem hosszabbítjuk meg jövő nyáron lejáró szerződését. Minden bizonnyal ez volt a legnehezebb megbeszélésem, amióta a Füchsénél dolgozom” – mondta Stefan Kretzschmar, a berliniek sportigazgatója a német dpa hírügynökségnek.

Az előző idényben 242 találattal 2010 és 2013 után harmadik német gólkirályi címét begyűjtő 41 éves dán hat évvel ezelőtt igazolt Berlinbe Hamburgból, s korábbi elmondása szerint még egy-két évet szeretne játszani.

„Pillanatnyilag én játszom a legtöbbet a csapatban és alig két hónappal ezelőtt beszéltünk a hosszabbításról, szóval kicsit meglepett, hogy ilyen hirtelen történt a bejelentés” – mondta a német bajnokság örökös góllövőlistáján 2808 góllal harmadik helyen álló Lindberg, akinek szavait azonban Stefan Kretzschmar cáfolta.

„Ez nem igaz. Elmondta a kívánságát, de konkrét szerződéshosszabbításról sohasem beszéltünk” – húzta alá a Füchse sportigazgatója, aki érti a jobbszélső frusztráltságát. „Természetesen kiábrándító lehet számára, mert meccsről meccsre teljesít, soha nem sérült meg, és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Jelenleg nincs sportszerű indoklás” – fogalmazott Kretzschmar, megjegyezve, az egyik szemével mindig a klub következő három-négy évét figyeli, ezért döntöttek a jövő és a 22 éves svéd jobbszélső, Valter Chrintz mellett, aki nemrég 2026-ig hosszabbított szerződést.

Lindberg egy dán televíziónak úgy fogalmazott, jelenleg mindenre nyitott, akár arra is, hogy hazatérjen Dániába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik