Női kézi: Buday Dániel kihívásokban gazdag évadot vár

N. R.N. R.
Vágólapra másolva!
2022.08.30. 09:41
null
Buday Dániel (Makovics Kornél, Tolnai Népújság)
Harmadik idényét kezdi a Budaörs kispadján Buday Dániel vezetőedző, akinek a feljutás és az NB I-es tagság megőrzését követően a nyáron szinte új csapatot kellett építenie.

 

Több rutinos játékos is elhagyta a Moyra-Budaörs kézilabdacsapatát, de úgy tűnik, Buday Dánielnek sikerült olyan nevekkel újítania, akikkel pótolhatja a távozókat.

„Formálódik a keretünk, igyekeztünk posztspecifikusan olyan játékosokat igazolni, akik beleillenek az elképzeléseinkbe  – kezdte Buday Dániel vezetőedző. – Kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták a munkánkat, de igyekeztünk az újakat a legjobban beépíteni a felkészülés során.”

Jelena Agbaba távozásával – akiről a felkészülés előtt nem sokkal derült ki, hogy várandós – rutinos játékost vesztettek a Pest megyeiek.

„Jelena az alapozás előtt két héttel jelezte, hogy terhes, így ezt követően kényszerpályán mozogtunk, végül Lilija Gorilszkát meg tudtuk szerezni. Ő is rutinos, a játéktudása hasonló, így szerencsésen meg tudtuk oldani a nehéz helyzetet. Hajduch Csenge év közben távozott hasonló okból, őt a balkezes Szekerczés Lucával pótoltuk. A fiatalok esetében meg kell nézni, hogyan tudnak lépésről lépésre beépülni, mert hosszú távon az a cél, hogy az NB I-es csapat teljes értékű tagjai legyenek.”

Ami a felkészülési időszakot illeti, Buday szerint a játékosok becsülettel dolgoztak, de még nincsenek csúcsformában. „A sorsolás fintora, hogy az ETO ellen kezdünk, majd jön a Fradi, aztán háromhetes szünet után a Kisvárda, a Debrecen és a Dunaújváros ellen folytatjuk. Nehéz így összehangolni a munkát, és négy hónapig topon tartani a keretet. Az első két meccset a felkészülés részének tekintjük, aztán megnézzük, mit tudunk kihozni az érdekesnek ígérkező idényből” – fogalmazott a szakember, aki hozzátette, legutóbb talán jobban teljesítettek az elvárásoknál.

„Ez viszont új idény új kihívásokkal. Most úgy érzem, a két nagy után van egy trió a bajnokságban, a mögöttük lévő kilenc csapat azonban elég közel van egymáshoz, így biztosan lesznek körbeverések. Nagyon nehéz megjósolni, ki hol végez” – nyilatkozta Buday Dániel.

MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL, 2022–2023
Érkezett:
Bánfai Virág (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lilija Gorilszka (Szombathelyi KK), Hudák Emma (Dunaszerdahely), Szekerczés Luca (Szombathelyi KK), Vártok Tamara (NEKA – kölcsön után végleg)
Távozott:Jelena Agbaba, Hajduch Csenge (gyermeket várnak), Horváth Laura (?), Palotás Fanni (?), Szalai-Szita Katalin (Kispest NKK)
Edző:Buday Dániel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik