Férfi kézilabda: „öngól” is volt a Szeged meccsén

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 20:48
null
Borut Mackovsek négy góllal járult hozzá a Szeged győzelméhez (Fotó: Pick Szeged)
A romániai Nagyszentmiklóson (Sannicolau Mare) játszotta harmadik nyári felkészülési mérkőzését a magyar bajnoki címvédő Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely könnyedén győzte le a szerb Crvena zvezdát.

Juan Carlos Pastor legénysége a Balatonfüred 37–26-os és a Gyöngyös 38–27-es hazai legyőzése után első idegenbeli felkészülési mérkőzését vívta Nagyszentmiklóson, ahol a szerb Crvena zvezdával csapott össze.

Mikler Rolandék remek játékkal rukkoltak ki, hiszen már harminc perc játék után 19–10-re vezettek, végül a hat gólig jutó Sebastian Frimmel, valamint az egyaránt négy találattal záró Borut Mackovsek, Bogdan Radivojevics és Rosta Miklós vezérletével könnyed, 39–20-as győzelmet arattak.

Érdekesség, hogy a szegediek 12. gólja egy kézilabdapályákon ritkán látható szituációból született. Szita Zoltán lövése a kapufán csattant, majd a kipattanó az egyik szerb játékos vádlijáról vissza a Zvezda kapujába gurult. Mivel kézilabdában hivatalosan nincs öngól, ezért a találatot Szita Zoltánnak adták – írja a pickhandball.hu.

A NEKA a szlovákiai Érsekújváron vívott felkészülési mérkőzést a helyi Nové Zámkyval, és hatgólos, 31–25-ös győzelmet aratott.

FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Crvena zvezda (szerb)–Pick Szeged 20–39 (10–19)
Nové Zámky (Érsekújvár, szlovák)–NEKA 25–31 (13–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik