Férfi kézi: megnyerte első felkészülési mérkőzését az FTC

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.29. 18:27
null
Kovacsics Péterék megnyerték első felkészülési mérkőzésüket (Fotó: fradi.hu)
Első felkészülési mérkőzésén hat góllal győzte le a harmadik előkészületi találkozóját vívó Fejér-B.Á.L. Veszprémet az FTC férfi kézilabdacsapata.

 

Két Európa-liga-induló együttes csapott össze egymással a népligeti Elek Gyula Arénában, ahol a zöld-fehérek új vezetőedzője, Pásztor István mellett Balogh Zsolt, Borbély Ádám és Török Ádám is bemutatkozott. Az FTC már a szünetben hétgólos előnyben volt a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen, majd a második félidőben sem változott jelentősen a különbség, s a Ferencváros első felkészülési mérkőzését 32–26-ra nyerte meg.

A bakonyiak viszont harmadik előkészületi találkozójukon szenvedtek vereséget, miután otthon és idegenben is kikaptak az NB I-ben újonc Budai Farkasoktól.

A Mol Tatabánya KC a HE-DO B.Braun Gyöngyössel vívott felkészülési mérkőzést, ahol a Komárom-Esztergom megyeiek 16–12-es félidő után ötgólos, 28–23-as győzelmet arattak.

Felkészülési mérkőzés
FTC–Fejér-B.Á.L. Veszprém 32–26 (18–11)
Mol Tatabánya KC–HE-DO B.Braun Gyöngyös 28–23 (16–12)

Július 29-én újabb felkészülési mérkőzést vívott volna az FTC-Rail Cargo Hungaria női együttese is, de a Motherson Mosonmagyaróvár lemondta a találkozót, mert sokan megsérültek a DVSC elleni keddi találkozón, ahogy nem rendezték meg a Siófok KC és a DVSC-Schaeffler balatonboglári összecsapását sem, miután a hajdúságiaknál több játékos is pozitív koronavírus-tesztet produkált csütörtökön.

Ellenben megtartották az Alba Fehérvár KC és az Érd találkozóját, ahol a Fejér megyeiek 32–26-ra győzték le Pest megyei ellenfelüket. Az Európa-ligában induló Praktiker-Vác az NB I/B-s egri Eszterházy SC-t látta vendégül, s magabiztos, 35–21-es győzelmet aratott.

Felkészülési mérkőzés
Alba Fehérvár KC–Érd 32–26
Praktiker-Vác–Eszterházy SC (NB I/B) 35–21

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik