Férfi kézi Eb: ma először lehet megnézni belülről az új budapesti arénát!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.16. 10:51
Először lehet belülről is megcsodálni a férfi kézilabda Európa-bajnokság alkalmából felépült népligeti arénát december 16-án. A csarnok hivatalos teszteseményén, a Főpróbán fellép a Punnany Massif és pályára lépnek a magyar kézilabdasport elmúlt évtizedeinek klasszisai is. A belépők egységesen 1000 forintba kerülnek. Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott is ott lesz az eseményen.

2022. január 13-án, 20 óra 30 perctől a magyar válogatott – Hollandia ellen – megkezdi szereplését a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon – a sportág új ékszerdobozában, a 20 ezer fő befogadására alkalmas budapesti arénában.

Most itt a lehetőség, hogy „idő előtt” bekukkantsunk a gyönyörű létesítménybe: a december 16-i Főpróba a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka új tagjainak beiktatásával kezdődik, majd sportszervezetek és szövetségek kabalái vívnak alkalmi csatát – köztük Tricky, a kézilabda Eb hivatalos kabalaszarvasa.

Nagy kihívás egy ekkora létesítményt szolgálatba állítani, így a bevett protokoll és az Európai Kézilabda-szövetség elvárásainak megfelelően rendezzük meg a teszteseményt, amelyen modellezzük a szurkolók érkezését, beengedését, a csarnokon belüli mozgásukat, valamint az ott zajló események technikai működéseit. Mindannyiunknak egy igazán nagy próba lesz tehát a csütörtöki, és szerettük volna, ha ez biztonságosan, a járványügyi szabályoknak megfelelően, egyben szórakoztató programokkal valósul meg” – mondta a Főpróba kapcsán Kovács Barbara, az EHB 2022 Kft. ügyvezető igazgatója.

Este fél héttől a Punnany Massif ad koncertet, majd a női és a férfi kézilabda-válogatott korábbi meghatározó játékosait figyelhetjük az All-Star programokon.

Ott lesz a pályán többek között Kökény Beatrix, Pádár Ildikó, Farkas Ágnes, Kántor Anikó, Éles József, Nagy László, Ilyés Ferenc, Kotormán Attila, Gulyás István, Iváncsik Gergő, Pásztor István.

Az esemény jótékonysági célt is szolgál, a jegyek eladásából befolyó összeget a szervezők a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányának ajánlják fel.

Az este során köszöntik a férfi kézilabda-válogatott tagjait is, akik éppen aznap kezdik el közvetlen felkészülésüket az Európa-bajnokságra.

Főpróba – Töltsük megy együtt a budapesti kézilabda arénát!
16.00
– Kapunyitás
17.30 – Felvezetés, a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka tagjainak beiktatása, Kabalák csatája
18.30 – Punnany Massif koncertshow
19.15 – Női All Star ügyességi verseny
19.30 – Férfi All Star-mérkőzés (a szünetben: a magyar férfiválogatott köszöntése)
21.00 – A program vége

Az eseményre védettségi igazolással lehet belépni, a létesítmény területén pedig kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése.

További információ a belépésről és a járványügyi szabályokról a https://www.watchgamesseemore.hu/a-foproba/ oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik