Női kézi: újabb koronavírusos a Siófoknál, karanténban az egész csapat

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 16:44
null
Tamara Horacek elkapta a koronavírust (Fotó: Tumbász Hédi)
Tamara Horacek, a Siófok KC női kézilabdacsapat francia balátlövője elkapta a koronavírust, emiatt a teljes keret karanténba vonult – adta hírül a klub honlapja.

A Siófok Dunaújváros elleni bajnokija előtt a keret minden tagja negatív tesztet adott. A találkozót követően a csapat három napos pihenőt kapott, az együttes francia balátlövője, Tamara Horacek pedig egy utazás céljából csináltatott magának egy saját PCR-tesztet – ami viszont már pozitív lett.

„Az egészségügyi szabályok értelmében mivel közvetlen kontaktban volt a többi játékossal, ezért a keret karanténba vonul. A szabályoknak megfelelően az eset jelentése az MKSZ irányába megtörtént, valamint tájékoztattuk a Dunaújváros vezetését is”nyilatkozta dr. Kisegyházi Attila, a Siófok Covid-felelőse a klub honlapjának.

A siófoki karantén akár a magyar női kézilabda válogatottnál is gondot okozhat: a március 19. és 21. közötti olimpiai selejtezőrea Balaton-parti klubból három játékost hívtak be, Kiss Nikolettát, Szikora Melindátés a vírust már korábban elkapó Tomori Zsuzsannát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik