Férfi kézi: Innentől kezdve minden rajtam múlik – Ligetvári

Vágólapra másolva!
2020.07.17. 08:02
null
Ligetvári Patrik szerint a helyezkedésen még kell javítani (Fotó: handballveszprem.hu)
A héten elkezdte nyolchetes felkészülését a Veszprém férfi kézilabdacsapata, a visszatérő Ligetvári Patrik szerint csak rajta múlik, mit hoz ki ebből az idényből.

Négy hónapos szünet után hétfőn elkezdte az edzéseket a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amelybe visszatért az április elején két év légióskodás után Spanyolországból hazatérő Ligetvári Patrik. A saját nevelésű bal­átlövő kölcsönben megjárta az Ademar León és a La Rioja csapatát, de miután a januári Európa-bajnokságon remekül ment neki a játék a magyar válogatottban, a Veszprém visszahívta (szerződése 2022 nyaráig szól).

„Mindig jó visszatérni oda, ahová tartozol – mondta Ligetvári Patrik. – Az edzések hasonlítanak arra, amit Spanyolországban csináltunk, ám éppen ezért mentem ki. Veszprémben viszont minden sokkal profibb, nemcsak a stáb és a körülmények, de a játékostársaim is.”

Ligetvári a sportág legnagyobb sztárjaival került egy csapatba, balátlövő poszton ott van mellette a világ egyik legjobbja, a dán Rasmus Lauge és a 212 centis Nikolaj Markussen, valamint a montenegrói Vuko Borozan.

„Mindenben fejlődnöm kell, hogy utolérjem őket, de leginkább tapasztalatban érzem a lemaradást, amit nem lehet edzéseken megszerezni, csak a magas színvonalú meccseken” – tette hozzá Ligetvári, akinek a karanténidőszak alatt az otthoni edzések mellett lehetősége volt több csapattársával labdás gyakorlásokra is David Davis edző irányításával. Az otthoni programot megkapták Marija Lojanica erőnléti edzőtől, így abban nem is érez visszaesést.

„A lemaradásom a kényszerű kihagyásból adódik, a lövések és a passzok pontossága még nem az igazi, a labda nem mindig oda megy, ahová szeretném, de a zenész sem játszik tökéletesen több hónap kihagyás után – folytatta a 24 éves balátlövő. – A helyezkedésen is kell még pontosítani, most főleg ezt gyakoroljuk, és napról napra érzem, miképp jön vissza minden.”

JÖTTEK, MENTEK
TELEKOM VESZPRÉM 2020–2021
Érkezett: Rodrigo Corrales (kapus, spanyol; PSG, francia), Ligetvári Patrik (balátlövő; BM Logrono La Rioja, spanyol), Jorge Maqueda (jobbátlövő, spanyol; Mol-Pick Szeged), Nikolaj Markussen (balátlövő, dán; Silkeborg, dán), Danyiil Siskarjov (jobbszélső, orosz; RK Vardar, északmacedón)
Távozott:  Dragan Gajic (jobbszélső, szlovén; Limoges, francia), Borut Mackovsek (balátlövő, szlovén; Mol-Pick Szeged), Pawel Paczkowski (jobbátlövő, lengyel; PGE Vive Kielce, lengyel), Sterbik Árpád (kapus, visszavonult, a klub kapusedzője lett), Mirsad Terzic (balátlövő, bosnyák; Wisla Plock, lengyel)
Edző: David Davis (spanyol)

A játékos már beszélt David Davisszal arról is, hol és milyen szerepet szán neki a következő idényben, és a vezetőedző azt ígérte, megadja a lehetőséget támadásban és védekezésben is.

„Innentől kezdve minden rajtam múlik, és azon vagyok, hogy ha megkapom a bizalmat, éljek is vele” – tette hozzá Ligetvári.

A csapat edzésmunkájáról Pérez Carlos másodedzőt kérdeztük.

„Természetesen érezni némi visszaesést a játékosoknál, de ahhoz képest meglepően jó formában vannak, hogy mennyit kellett kihagyniuk. Sőt, azt mondanám, hogy amióta – vagyis harmadik éve – velük dolgozunk, talán most vannak a legjobb fizikai állapotban. A labdás edzésekre sem lehet panasz, és láthatóan nagy kedvvel vetették bele magukat a munkába. A fokozatosságra azért figyelünk, pláne most, nehogy sérülésveszélynek tegyünk ki bárkit is. Ezért az első két héten inkább felhozó edzéseket tartunk, kisebb terheléssel, és csak másfél hét múlva, hétfőn kezdődik a hazai edzőtábor, vagyis az igazi alapozás” – mondta Pérez Carlos.

A Veszprém napi egy-két edzéssel kezdte a munkát, reggel kondi és futás szerepel a programban, délután már labdás tréningek is vannak. A keret majdnem teljes, sérülés miatt csak a két irányító, Lékai Máté és a francia Kentin Mahé csatlakozik később a társakhoz.

A csapat eddig három zárt kapus felkészülési mérkőzést kötött le, a Grundfos Tatabányával (augusztus 5.), a HE-DO B. Braun Gyöngyössel (augusztus 8.) és a Balatonfüredi KSE-vel (augusztus 15.), ezeken kívül még két edzőmeccs van tervbe véve, de a járványhelyzet miatt rugalmasnak kell lenniük, az időpontok módosulhatnak is.    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik