Kézi: Nagy László különleges, Sliskovic a legjobb lehet – Sabaté

Vágólapra másolva!
2015.11.20. 18:26
Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata két hónapja bontotta fel vezetőedzője, Carlos Ortega szerződését. Jelenleg az egyik legnagyobb kérdés, hogy ki fogja követni Ortegát, bár a klubnál úgy nyilatkoztak, nincs edzőkérdés. Xavier Sabate, Ortega segítője azóta megbízott edzőként vezeti a csapatot, és most a handball-planet.com-nak beszélt tapasztalatairól.

„Egyedül Párizsban veszítettünk, ahol a csapatom megérdemelte volna a győzelmet. Minden meccs kemény az új kiírású Bajnokok Ligájában. Még hét meccs van hátra a csoportkörből és nincs kétségem afelől, hogy a csapat mindent meg fog tenni azért, hogy az élen zárjunk" – mondta Xavier Sabaté, a Veszprém megbízott edzője, aki arra is kitért, senki sem hasonlítható Nagy Lászlóhoz.

„A Veszprém minden játékosa kiváló, szerintem a legjobbak, de Nagy László különleges. Ő nem egyszerűen egy elképesztően jó játékos, hanem egy igazi vezér, sportember és egy hihetetlen személyiség. Példakép lehet mindenki számára, a legjobbat hozza ki magából. A világon nincs még egy hozzá fogható játékos."

„Az új játékosok, Áron Pálmarsson és Ivan Sliskovic gyorsan beilleszkedtek a csapatba. Minden játékosnak idő kell, de mindegyikükre számítunk. Fiatalok és ők jelentik a klub jelenét és jövőjét. Pálmarsson hihetetlenül technikás, minden pillanatban tud meglepetést okozni. Sliskovic komplett játékos, de dolgozni és fejlődni akar. Éhezik a tudásra, egyre jobb és jobb akar lenni. Nincs kétségem afelől, hogy hamarosan ő lesz a világ legjobb balátlövője."

Sabaté beszélt az Ortegához fűződő kapcsolatáról is:

„Carlos Ortega az egyik legjobb edző. 1994 óta ismerem, amikor az FC Barcelonába érkezett. A tíz szezon alatt nemcsak a társam, a barátom is lett. Biztos vagyok benne, hogy rövidesen újra egy final four-esélyes csapatot fog irányítani. Nehéz volt a távozása után a helyzetem, de profiként meg kellett birkóznom vele. Az elmúlt tíz évben felállítottunk egy rendszert, amin nem sokat változtattam, idő sem lett volna rá. Mindenkinek megvan a saját elképzelése, így kis különbségek azért biztos vannak."

Sabaté elmondta, nem foglalkozik azzal, a háttérben folyik-e az új edző keresése, hiszen arra úgy sincsen hatása. A csapatnak minden meccsen úgy kell küzdenie, mintha az utolsó lenne, és akkor odaérhet a szezon végén Kölnbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik