Női kézi: Németh szerint a kapusposzt megoldott, Tomoritól többet vár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.24. 13:39
Az olimpiai kijutást megcélzó magyar női kézilabda-válogatott váza már megvan, a kapusposzt jól megoldott, a spanyolok elleni tesztmeccseken Triscsuk Krisztina, Bulath Anita és Szucsánszki Zita volt jó, Tomori Zsuzsannától viszont többet vár Németh András. A szövetségi kapitány a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, két támadósort akar kialakítani, nem igazán híve a légiósoknak és a román válogatottba hívott nagybányai Szűcs Gabriellára sem számít alapemberként.

„Nagyon kevés az időnk, a játékosok a klubjaikban készülnek, nekem abból kell levonnom következtetéseket és összerakni a válogatott keretet. Aztán egy olyan tesztmeccsen, mint a spanyolok ellen, nem minden köszön vissza. Haladunk az Eb-re kezdett csapatépítés útján, az osztrákok elleni vb-selejtezőre pedig már lesz idő tisztességesen felkészülni. A spanyolok ellen Triscsuk és Bulath teljesítménye volt a legjobb, Szucsánszki feljövőben van. Tegyük hozzá, Tomori Zsuzsától többet várok, benne több van, a csapat akkor lesz eredményes, ha ő jól játszik és viszi a társaságot. A kapusposzt igen biztató, megoldottnak látszik immár. A továbblépés lehetősége két sor használata támadójátékban: pozíciós játékra és helycserésre egy-egy sor, utóbbihoz kell a balkezes Planéta. A fő célunk a vébén olimpiai kvalifikációs tornát érő helyezés" – mondta Németh András.Tegyük hozzá, Tomori Zsuzsától többet várok, benne több van, a csapat akkor lesz eredményes, ha ő jól játszik és viszi a társaságot. A kapusposzt igen biztató, megoldottnak látszik immár. A továbblépés lehetősége két sor használata támadójátékban: pozíciós játékra és helycserésre egy-egy sor, utóbbihoz kell a balkezes Planéta. A fő célunk a vébén olimpiai kvalifikációs tornát érő helyezés" – mondta Németh András.

Hozzátette az átigazolásokról: „Nem szokták a játékosok és a menedzsereik megkérdezni a véleményemet, hogy a válogatott szempontjából hova igazoljanak, itthon maradjanak vagy külföldre menjenek. Tomori esetében sem történt ilyen, bár nem is szerettem volna beszállni egy Fradi-Győr csatába, azonban jó volna, ha el tudnám mondani a véleményemet. Az ugyanis például nem jó, ha egy klubnál ugyanazon pozícióban két válogatott játékos is van – ez a helyzet Fehérváron beállóban, s igyekeznek is ott megoldani, jó a hozzáállásuk, de mégsem szerencsés helyzet a válogatott szempontjából. Viszont számíthatok a kollégákra, jó a légkör és a játékosok is a helyükön vannak. A válogatott váza döntően megvan."

„Azért persze annak örülök, hogy Tomori Zsuzsa és Kiss Éva itthon maradt, s nem külföldre szerződött – nem is nagyon tudok pozitív légiós példát mondani a magyar női kézilabda elmúlt éveiből, hiszen mi sajátos rendszerben dolgozunk, amelyből annak idején Dánia szívott el sok kézisünket, ám nagy előrelépések nem lettek belőle, ellenpélda inkább csak a közeli Hypo volt" – hangsúlyozta a kapitány, aki kitért a Nagybányán játszó román válogatottnak csábított légiósra is:

„Szűcs Gabriella posztján védő pozícióban ott van a nagyon fiatal és tehetséges Mészáros Rea, itthon játszik, még 15 évet is lehet magyar válogatott, inkább őt menedzseljük, nálunk ő előrébb van Gabinál, éppen ezért előfordulhat, hogy Szűcs mégiscsak román válogatott lesz, benne van a pakliban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik