Női kézi: az 1. kalapból várjuk az Eb-selejtezők sorsolását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 14:42
Lezárult a nevezés a 2016-os női kézilabda Európa-bajnokságra. Az európai szövetségnél (EHF) 33 ország jelentkezett a részvételre, amelyek közül Svédországnak házigazdaként nem kell selejteznie, a többiek számára pedig az EHF elkészítette a kvalifikációs menetrendet.

Az első selejtezőkörben hat csapatnak – a szövetség ranglistáján a legrosszabb helyezéssel rendelkezőknek – kell megmérettetnie magát: Finnország, Azerbajdzsán, Izrael, Bulgária, Feröer és Koszovó közül a két hármas csoport egy-egy győztese léphet tovább.

A második körben a 15 szabad Eb-helyért 28 válogatott száll harcba. A nemzeti csapatokat hét négyes csoportba sorsolják, amelyek oda-visszavágós alapon küzdenek meg egymással, és a kvartettek első két helyezettjei, továbbá a legjobb csoportharmadik kvalifikálja magát a svédországi eseményre. A második kör sorsolását április 9-én tartják Kristianstadban, Magyarországot az első kalapba emelte ki az EHF. A selejtező mérkőzéseket 2015 októberében, 2016 márciusában és 2016 júniusában rendezik.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG 2016
KIEMELÉS A 2. SELEJTEZŐKÖR SORSOLÁSÁRA (április 9., Kristianstad)
1. kalap:
Norvégia, Montenegró, Dánia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Franciaország, Spanyolország
2. kalap: Németország, Románia, Lengyelország, Oroszország, Hollandia, Csehország, Horvátország
3. kalap: Szlovákia, Ukrajna, Izland, Macedónia, Törökország, Fehéroroszország, Ausztria
4. kalap: Szlovénia, Portugália, Svájc, Olaszország, Litvánia, az 1. selejtezőkör 1. csoportjának győztese, az 1. selejtezőkör 2. csoportjának győztese
A hét négyes csoportban oda-visszavágós alapon küzdenek meg egymással a csapatok, és a kvartettek első két helyezettjei, továbbá a legjobb csoportharmadik kvalifikálja magát az Eb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik