Férfi kézi: a Löwen edzője a versenykiírást kritizálja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 13:44
Nincs kibékülve a német férfi kézilabda-bajnokság versenykiírásával Gudmundur Gudmundsson, a Rhein-Neckar Löwen vezetőedzője, ami érthető is azok után, hogy szombaton rosszabb gólkülönbségük miatt lemaradtak az aranyról.

„Az, hogy a német bajnokság végén a gólkülönbség rangsorol, a létező legnagyobb hülyeség. Teljes képtelenség, hogy a világ legerősebb bajnokságában így dől el a bajnoki cím. Mint sok más versenysorozat esetében, az egymás elleni eredményt kellene nézni” – mondta Gudmundur Gudmundsson, a Löwen edzője.Gudmundur Gudmundsson, a Löwen edzője.

Mint beszámoltunk róla, a Bundesliga utolsó fordulójában az élen álló Rhein-Neckar Löwen a Gummersbachhoz látogatott, és bár nyert 40–35-re, ez kevésnek bizonyult, ugyanis a Marko Vujin vezette THW 37–23-ra lelépte a tabellán ötödikként záró Füschét, így két góllal „beelőzött”, és újra elhódította az aranyat. Ha az egymás elleni meccseiket nézzük, mindkét együttes hárommal megnyerte a hazai találkozóját, de az idegenben szerzett több gól a Löwennek kedvezett volna.

„A kiírás jó és igazságos. Nem látok okot a változtatásra” – zárta rövidre a kérdést Frank Bohmann, a liga ügyvezető igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik