Női kézi: Sok probléma van a válogatottban - Németh A.

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 17:37
Németh András szövetségi kapitány szerint sok probléma van a női kézilabda-válogatottnál, továbbra is keresni kell az ideális keretet. A szakember a Sport Klub Dodzsem plusz című műsorában elmondta,  következő összetartáson változás várható a keretben, lesznek kimaradók és visszatérők is az első névsorhoz képest.

„Nagyon sok munka vár még ránk, és nagyon jó, hogy a klubok támogatnak minket. A szezon végén is csinálunk egy kis összetartást, két helyszínen, bár egy kis megszakítással, és a nyarat is szeretnénk jól kihasználni. Sok probléma van a válogatottban, megnéztünk most a fiatalokat, a kisebbik részük vált be, rájuk mondhatjuk, hogy a későbbiekben segíthetnek nekünk. Tovább kell mennünk ezen az úton, keresni a legjobb csapatot úgy, hogy több embert kipróbálunk" – mondta el Németh András a Dodzsem pluszban.Németh András a Dodzsem pluszban.

„Görbicz Anita nagyon megtalálta a helyét, bízom benne, mások is így tesznek. Mellé és Tomori Zsuzsanna mellé kell felhozni még embereket. Elsősorban Zácsik Szandrára gondoltam, de nagyon hamar bejelentette, rá ne számítsak. Nagy pofon volt, nincs a magyar mezőnyben hasonló átlövő, aki ilyen távolról veszélyes tud lenni. Biztos, hogy mást kell játszanunk, ezt keressük. Ami a kapusokat illeti, Kiss Éva védett a kulcsmeccsen, átlagos teljesítményt nyújtott. Víg Vivien a horvát B ellen védett jól, még meg akarom nézni, képes-e az A-válogatottban játszani. A balszélsők jól produkáltak, a jobbszélsők maradtak, a beállóposzt nagyon rossz volt, itt változás várható. Lesznek olyanok, akik nem bizonyítottak most, de benn maradnak a keretben, mert azt gondolom, hogy rövid időn belül meghatározóak lehetnek, illetve visszahozunk olyanokat, akiknek a formája javul, és felmértük, hogy szükségünk van rájuk" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Remélem, hogy a jók közé tartozunk, és a magyar csapat most megint olyan szériába tud kerülni, hogy tartósan ott van a nagy tornákon. Ez sem könnyű... Kicsit szerencsésebb helyzetben vagyunk, nem kell selejteznünk az Eb-re, be lehet állni egy olyan helyezésre, amely éveket jelent a magyar kézilabdának. Az Eb-n minimum az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt ki akarjuk vívni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik