Női kézi: Németh András érdi és veszprémi játékost is figyel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 08:50
Sok játékost szeretne kipróbálni az előttünk álló hónapokban Németh András, a női kézilabda-válogatott múlt héten kinevezett szövetségi kapitánya. A szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: több poszton – kapus, szélső, beállós, jobbátlövő – is keresi a legmegfelelőbb játékost, viszont az ígéretes fiatalok közül a veszprémi Tóth Gabriellát, Planéta Szimonettát, valamint az érdi Kovács Annát nevesítette is.
Németh András nyitott válogatottat képzelt el (Fotó: NS-archív)
Németh András nyitott válogatottat képzelt el (Fotó: NS-archív)

 

„Sok a potenciális ígéretünk, hiszen erős a magyar női kézilabda utánpótlása, aztán majd meglátjuk, hogy ők válogatott szinten mennyire tudnak hasznosak lenni – mondta Németh András, aki három játékost név szerint is kiemelt. – A veszprémi Tóth Gabriella és Planéta Szimonetta, valamint az érdi Kovács Anna nagyon közel áll ahhoz, hogy bekerüljön a válogatottba, és ott elérje a nemzetközi szintet. Sok játékost akarunk kipróbálni az elkövetkezendő hónapokban, hogy tisztán lássuk, kikre számíthatunk. Ennek érdekében olyanok is kimaradnak, aki később visszakerülhetnek, és vissza is kerülnek. Ez a kísérletezős időszak a nyár közepéig tart, akkor szeretnénk egy hetet együtt eltölteni, amit egy tornával zárnánk, és akkor már az Eb-kerettel szeretnénk dolgozni.”

A szövetségi kapitány megerősítette azt a korábbi elképzelését, hogy szélsőt, beállóst, balkezes átlövőt és kapust is keres.

„A legnagyobb kérdőjel a kapusposzt. Ebben a segítőmnek felkért Pálinger Katalinra szintén nagy feladat vár, törje rajta ő is a fejét. A hazai rendezésű Eb-n a négybe kerülést tűzte ki számunkra célként a szövetség, ami reális elvárás ismerve a magyar női kézilabda erejét és nem figyelmen kívül hagyva, hogy rendezőként léphetünk pályára. Nem lesz könnyű a feladatunk, de azért dolgozunk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Az olimpián is jó lenne érmet szereznünk, de azért azt látni kell, hogy nagyon erős a rivalizálás. Vegyük a legutóbbi vb-t, ahol a lengyelek óriási meglepetésre jutottak be a négy közé, a norvégoknak viszont – akik az elmúlt években meghatározók voltak a szakágban – elég volt egy gyengébb kapusteljesítmény, hogy a negyeddöntőben kikapjanak a szerbektől.”

A szövetségi kapitány máris megkezdte a munkát, első lépésként a kluboknál dolgozó kollégákkal vette fel a kapcsolatot.

„Az élvonalbeli csapatoknál dolgozó edzőkollégák jelentős részével már beszéltem, tájékoztattam őket az elképzeléseimről, és elmondtam nekik azt is, hogy ebben milyen segítséget várok tőlük. Ez a hetem még erre megy rá, hiszen folyamatban vannak ezek a megbeszéléseim. A válogatott magját továbbra is a győri és a ferencvárosi játékosok alkotják majd, sőt, ugye valahol a Veszprémből érkezők is győriek. Olyan válogatottat képzeltem el, amely nyitott, amelybe mindig be lehet kerülni, ha valaki igazolja, hogy elérte a válogatott szintet, és képes tartósan azon teljesíteni. Az ilyen játékosnak mindig helye lesz a keretben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik