Férfi kézi: A tavasz dönti el, abbahagyom-e - Mocsai T.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.07. 13:25
A védekezés és a lerohanások sebessége dönt majd a Löwen–Veszprém Bajnokok Ligája-csúcsmeccsen a bakonyiak új igazolása, Mocsai Tamás válogatott átlövő szerint, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: Nagy László tehermentesítésére, kiegészítő szerepre érkezett Veszprémbe, ahol a tavasz dönti el, 35 évesen folytatja-e még a játékot a nyártól, az viszont biztos, hogy az aktív kézilabdázás utáni jövőjét is Magyarországon képzeli el.

„Másfél hetem volt, hogy tizenkét év távollét után újra megszokjam a magyar környezetet, de nagyon jó csapatba kerültem, tavasszal meglátjuk, hogyan sikerült a gyors váltás. Hogy mitől függ, meddig maradok itthon és Veszprémben a nyár után? Harmincöt éves vagyok, nem érzek kényszert az azonnali döntésre, majd a tavasz megmutatja, folytassam-e a játékoskarrieremet a nyár után vagy sem. A jövőmet az aktív kézilabdázás után is Magyarországon képzelem el, a tavasz megérleli majd a döntéseket" – mondta el Mocsai Tamás.Mocsai Tamás.

„Veszprémben mindenki egészséges a vasárnapi BL-csúcsrangadó előtt, motiváltan készülünk. Hogy mi lesz az én szerepem? Jobbátlövőben természetesen Nagy László a kezdő, a csapat kulcsembere, és én próbálom őt helyettesíteni, tehermentesíteni, amikor szünetekre van szüksége. Kiegészítő szerepre szerződtem haza, de egy világhírű csapathoz, amely a BL Final Fourba törekszik, ezen okokból döntöttem a tavaszi váltás mellett" – jelezte a válogatott átlövő.

„Szkopjéban a legutóbbi előkészületi tornán alighanem azért kaptunk ki mindkét macedón csapattól, mert az Eb-ről a játékosok fáradtan, fásultan érkeztek meg – bízom abban, hogy a BL-ben a Löwen ellen javítunk. A német csapat nagyon agresszív hatos falas védekezésből indul el, kiváló kapusteljesítményei vannak, hatékony lerohanásokkal operál. A Veszprém számára is döntő lesz a védekezésből való indulás sebessége, mivel a németek is két játékost cserélnek ilyenkor, ezt érdemes lenne ellentámadásoknál kihasználnunk" – latolgatott Mocsai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik