Kézi: hosszú idő után végre öröm a játék Zubainak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 10:25
Felemásan rajtolt az új évadban a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely a bajnokságban sorra aratja a győzelmeket, ugyanakkor a Bajnokok Ligája selejtezőjében nem bírt a macedón Metalurg Szkopjéval, viszont kiesőként is folytathatja az európai porondon, mégpedig az EHF-kupában. Zubai Szabolcs a Balatonfüred elleni győzelem második félidejében hosszú idő után először érezte úgy, hogy öröm a játék.

„Új rendszerű kézilabdát tanulunk, amelyet nem tudok a korábbiakhoz hasonlítani – nyilatkozta Zubai Szabolcs, a Szeged válogatott beállója. – A spanyol bajnokságból jött társaim is elismerik, hogy ez nem az úgynevezett spanyol stílus, hanem kimondottan Pastor edző elmélete és módszere. Nem titok, nehezen álltunk rá, de mostanában már egyre több a sikerélményünk. Én is úgy voltam vele, hogy egyik nap azt éreztem, minden rendben, jól megy a tréner által elképzelt játék, aztán másnap mintha újra nullán lettem volna. Nem csak győznünk kell a meccseinken, hanem olyan játékkal kell nyernünk, amilyet Carlos Pastor előír. Ebben nincs pardon! Ha valaki mondjuk védekezésben nem úgy mozog, nem akkor lép ki vagy vissza, ahogy gyakoroltuk, azonnal szétesőnek, összevisszának látszik a mozgásunk a pályán."Zubai Szabolcs, a Szeged válogatott beállója. – A spanyol bajnokságból jött társaim is elismerik, hogy ez nem az úgynevezett spanyol stílus, hanem kimondottan Pastor edző elmélete és módszere. Nem titok, nehezen álltunk rá, de mostanában már egyre több a sikerélményünk. Én is úgy voltam vele, hogy egyik nap azt éreztem, minden rendben, jól megy a tréner által elképzelt játék, aztán másnap mintha újra nullán lettem volna. Nem csak győznünk kell a meccseinken, hanem olyan játékkal kell nyernünk, amilyet Carlos Pastor előír. Ebben nincs pardon! Ha valaki mondjuk védekezésben nem úgy mozog, nem akkor lép ki vagy vissza, ahogy gyakoroltuk, azonnal szétesőnek, összevisszának látszik a mozgásunk a pályán."

A beálló szerint ez egyre ritkábban fordul elő. Neki az első igazi sikerélménye éppen szerdán volt a Balatonfüred elleni 35–25-ös győzelem alkalmával.

„Az első félidőben még nem mindig az történt, amit az edzőnk kért, de a szünet után csaknem tökéletesen összeállt minden, és én hosszú idő után először érzetem, hogy öröm a játék – folytatta Zubai. – Ennél fontosabb pedig nincs, ez meghozza az eredményt is. Taktikánk lényege szerint egymásra épülnek a figuráink, amelyeket egy-egy jelre kezdünk, és nagyon kell összpontosítanunk, hogy mikor mi a teendőnk. Az lesz az igazi, ha ez majd automatikusan megy, mert egyelőre olykor görcsös az igyekezetünk. Szerencsére az edző és segítője, a Pastor-játékot kitűnően ismerő Marko Krivokapics megért bennünket, türelmes velünk, ezért a napi öt-hat óra tréning és videózás sem esik nehezünkre, igaz, a nap végére azért elfáradunk."

„Ha nagyon fontos lett volna, talán játszhattam volna szerdán a Balatonfüred ellen, ám edzőmmel és az orvosunkkal megbeszéltem, hogy jobb nem kockáztatni. A múlt héten összeszedett vírusos betegségemből a hét végére felépültem annyira, hogy vasárnap a Győr ellen pályára léphettem, de meg is bántam, mert visszaestem, belázasodtam, infúziót, valamint antibiotikumot kaptam, és ezen a héten is pihennem kell. Gyengének érzem magam, de legkésőbb hétfőn edzésbe állok" – mondta Ilyés Ferenc, a Szeged balátlövője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik