Férfi kézi-vb: fehérorosz és orosz siker, újra nyert Tunézia

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 17:46
A spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában Tunézia begyűjtötte második győzelmét is, ezúttal Montenegró ellen. Oroszország is két sikernél tart, miután 29–22-re legyőzte Katart, míg a fehéroroszok biztosan megverték Dél-Koreát.

A vb-n eddig talán várakozásokon felül szereplő tunéziaiak (az első körben nagyon megszorították a franciákat, majd a németeket már le is győzték) ezúttal az első félidőben többnyire csak szaladtak az eredmény után Montenegró ellen, a második játékrészben azonban átvették a kezdeményezést. Négy gól is volt az előnyük, végül kettővel nyertek (27–25). A montenegróiaknál a legeredményesebb játékos a PSG-hez szerződő Fahrudin Melics volt hat találattal.

Az oroszok a dánoktól elszenvedett vereség után Katar ellen javítottak. Az olimpiát kihagyó oroszok az első félidő nagy részében tartották három-négy gólos vezetésüket, amelyet a második játékrészben tovább növeltek, a vége hétgólos siker (29–22).

Tovább várat magára az első dél-koreai győzelem, megvan viszont az első fehérorosz: a sikerből 11 góllal vette ki a részét Sziarhej Rutenka, míg a kapus, Vitalij Csarapenka 40 százalék felett védett, közel kétszer akkor hatékonysággal, mint dél-koreai kollégája.

FÉRFI KÉZILABDA-VB
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT (Granollers)
Tunézia–Montenegró 27–25 (11–11)
Ld: Ben Szalah 6, Toumi 5, ill. Melics, Szevaljevics 5-5
B-CSOPORT (Sevilla)
Katar–Oroszország 22–29 (13–16)
Ld: Szinen 5, Bumendzsel 4, ill. Dibirov 6, Rasztvorcev 4
C-CSOPORT (Zaragoza)
Dél-Korea–Fehéroroszország 20–26 (10–12)
Ld: Kim Sze Ho 5, Na Szung Do 4, ill. Sz. Rutenka 10, Babicsev 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik