Férfi kézi-vb: az ausztrál cél a 35, ennyit nem kapnának

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2013.01.12. 15:36
A magyar kézilabdázók sétával, vásárlással, kávézással hangolódtak szombat délelőtt a világbajnokság első fellépésére, az Egyiptom elleni mérkőzésre (kezdés: 19 óra).

Reggeli után sétát tettek a magyar válogatott játékosai a Madrid belvárosában lévő szálloda környékén. Nem kell megijedni, nem fárasztották magukat különösebben az alig néhány óra múlva kezdődő Egyiptom elleni mérkőzés előtt: az útvonal egy „háztömbkört" és még két utcasaroknyi távolságot tett ki.

A kirándulók egy része még ezt is lerövidítette, hogy kihasználja az alkalmat némi szuvenír vásárlására (Iváncsik Gergő például a kisfiának vett sportfelszerelést, de pontosabbat inkább nem mondunk, nehogy elrontsuk a meglepetést...), mások a zenelejátszó készülékükhöz kerestek hazánkban nem kapható kiegészítőket.

A végállomás egy népszerű kávézóhálózat közeli üzlete volt, ahol – otthon erre sincs lehetőség mostanság – a játékosok a teraszon élvezték a tavaszias napsütést. Itt futottunk össze a kéthetes portugáliai edzőtábor után pénteken Madridba érkező ausztrál válogatott tagjaival, akik délután a Magyarország–Egyiptom meccs előtt Horvátországgal mérkőznek.

Amikor Daniel Kellyt, a University of Queensland jobbszélsőjét némi éllel arról kérdeztük, megelégszenek-e harminc góllal a horvátok ellen, így felelt: „Nem, a cél harmincöt, csak nem a mi részünkről. Ennél többet nem szeretnénk kapni a bombaerős ellenféltől. És nagyon örülnénk, ha mi legalább tízszer betalálnánk.”

Ilyen elvárásokkal persze érthető az „auszik” nyugalmas kávézgatása, tegyük hozzá, az este kemény ellenféllel megütköző magyar kézilabdázókon sem érződött a szokásosnál nagyobb feszültség.

Délben Mocsai Lajos videóelemzéssel egybekötött eligazítást tartott, a csapat egy órakor a szállodában ebédelt, majd némi pihenés után ötkor indulás az első összecsapásra. Egyiptom ellen 19 órakor kezdünk, kövessék élő közvetítésünket!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik