Férfi kézi-vb: „A második sorunk nem elég erős”

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 09:24
Hogyan kerülhetne férfi kézilabda-válogatottunk a világ három-négy legjobb csapata közé? A juniorok szakvezetője, a volt világválogatott Kovács Péter szerint ehhez az erő hiányzik, a szó szoros  értelmében.  

„Az első sorunk erős, de a második már nem vetekszik a horvátokéval és a spanyolokéval – sőt, nekik az első is jobb a mienknél. Szomorú tény, hogy a lemondások után a jobb szélre csak egy alkalmas embert találtunk" – formált véleményt a Nemzeti Sport megkeresésére Kovács Péter.

„A technika mellett a fizikai képzésben is van pótolnivalónk, junior szinten tele vagyunk olyan játékosokkal, akik nem tudnak védekezni. A horvátoknál három, a szerbeknél két olyan ember is szerepel a felnőtteknél, akivel a nyári junior-vb-n is találkozunk, ez pedig ijesztő. Kevés itthon a futómennyiség, és nincs meg a futógyorsaságunk. Miközben modern módszereket veszünk át képességfejlesztésre, az alapok hiányoznak. Az erőt kell fejleszteni, a maximális erőt és a gyorserőt. Lehet egy kézilabdázó technikás és okos, de ma már összetörik, mint a ropit. Itt olyan játékosokat kell megfogni, mint a horvátoknál Vori vagy a spanyoloknál Aguinagalde, aki egy igazi betonfal" – összegzett példákon keresztül a szakember.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik