Női kézilabda BL: a Viborg klasszisa szerint a Győrrel együtt továbbjutnak

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.03.07. 08:44
A jelenleg a világ egyik legjobbjának tartott osztrák válogatott Gorica Acimovic szerint a sok nehézség ellenére együttese, a Viborg mégis ott lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája négy legjobb csapata között, ahogy a Győri Audi ETO is.

„Az elmúlt néhány hónap sok váratlan helyzet elé állított bennünket. Három játékosunk gyermeket vár, emellett többen megsérültek, mégis közel állunk a négy közé jutáshoz. Romániában vereséget szenvedtünk, mert megsérült Anja Althaus, Cristina Varzaru pedig piros lapot kapott. Mivel minimális különbséggel kaptunk ki, hazai pályán törleszthetünk, mert a célunk a csoportelsőség. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy nagyobb különbséggel győzzünk" – mondta a Balkan Handball internetes újságnak a Banja Lukában született Acimovic, aki szerint csoportjukból a Valcea és a Viborg jut be az elődöntőbe, a másik ágon pedig a Győr és a Larvik kerül a legjobb négy közé.

„Szerintem a döntőbe jutás a minimális elvárás a csapattal szemben, és erre meg is van az esélyünk a sérülések ellenére. Nekem is vállsérülésem volt, de már jobban vagyok" – tette hozzá a jobbátlövő, aki a hétvégén volt csapata, a Hypo NÖ ellen lép pályára.

A boszniai származású játékos elárulta azt is, miért választotta az osztrák nemzeti csapatot: „Bosznia-Hercegovina válogatottjában kezdtem játszani, de csak néhány meccsen szerepeltem. Jeleztem a szövetségben, hogy amint megkapom az osztrák állampolgárságot, osztrák színekben akarok játszani, ezért kivártam a kötelező három évet. Családi okok miatt döntöttem így, itt ismertem meg életem szerelmét, és itt tervezünk családot alapítani és letelepedni" – jelentette ki Acimovic.

A csoportok állását és további menetrendjét itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik