Meglepetések Serdarusic formálódó keretében

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.03.25. 19:24
null
Renato Vugrinec (balra) a szlovénok egyik kulcsembere (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
A szlovén férfi kézilabda-válogatott áprilisban megkezdi a felkészülést a mieink elleni júniusi világbajnoki pótselejtezőre, amelyen egyértelmű célja a továbbjutás. Miként a magyar válogatottnak is. A szlovének szövetségi kapitánya, Zvonimir Serdarusic már kijelölte a Magyarország legyőzésére készülő keretet.

A ljubljanai sajtó szerint a lehetséges kínálatból a legnehezebb ellenfelet, a januári Eb-n 14. helyet szerző Magyarországot sorsolták össze az Ausztriában 11. helyen záró Szlovéniával. Ennek ellenére a 2011. évi vb-n a szlovén válogatottnak – így fogalmaznak a lapok – ott kell lennie.

A selejtező első mérkőzését június 12-én vagy 13-án rendezik meg Szlovéniában, a visszavágót 19-én vagy 20-án Veszprémben. A szlovénok még nem döntötték el, melyik város lesz a mérkőzés házigazdája. Erről április tizenkettedikéig kell értesítenünk az európai szövetséget (EHF), ellenfelünk olyan várost keres, ahol a közönség a nyolcadik játékosuk lesz. A szlovén sajtó belső forrásokra hivatkozva csak Ljubljanát vagy Celjét tartja esélyesnek.

Serdarusic kissé módosította a januári Eb-n látott csapatot, de az alapszerkezete megmaradt: Gorazd Skof kapus, Uros Zorman írányító, Ales Pajovic és Renato Vugrinec átlövők szinte pótolhatatlanok. A többiek teljesítménye az Eb-n jelentősen elmaradt a várakozástól.

Áprilisban kimarad a keretből Vid Kavticnik szélső, valamint az eddigi kerettagok közül Jure Natek, Bostjan Kavas és Matjaz Mlakar. A kapitány azt tartja, hogy a most behívandók jobbak az utóbbi három játékosnál. A szakember nagy reményeket fűz Jure Vran (22 éves kapus), Rok Zuran (22 éves balátlövő), Jure Dolenec (21 éves jobbátlövő) és Peter Pucelj (27 éves beállós) játékához.

A SZLOVÉN KERET
Kapusok: Gorazd Skof (CO Zagreb), Dusan Podpecan (Cimos Koper), Jure Vran (Slovan)
Jobbszélsők: Dragan Gajic (Celje PL), Matjaz Brumen (Cimos Koper)
Jobbátlövők: Renato Vugrinec (Celje PL), Jure Dolenec (Merkur)
Beállósok: Miha Zvizej (Velenje), Peter Pucelj (Bosna Szarajevo)
Irányítók: Uros Zorman (Celje PL), David Spiler (Cimos Koper), Sebastian Skube (Trimo Trebnje)  
Balátlövők: Rok Zuran (Jeruzalem Ormoz), Ales Pajovic (Celje PL), Klemen Cehte (Velenje) 
Balszélsők: Jure Dobelsek (Cimos Koper), Luka Zvizej (Pick-Szeged)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik