Cervar ismét bizalmat kapott, ám csupán egy évet hosszabbítottak vele

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.07.02. 21:49
A horvát kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Lino Cervar meghosszabbította szerződését, ám hosszú távú kontraktus helyett mindössze további egy évig marad a posztján.
A horvát bizalom érhető: Cervar a sztárokat is kezelni tudja, akarata előtt a legnagyobbak is meghajolnak
Fotó: Action Images
A horvát bizalom érhető: Cervar a sztárokat is kezelni tudja, akarata előtt a legnagyobbak is meghajolnak
A horvát bizalom érhető: Cervar a sztárokat is kezelni tudja, akarata előtt a legnagyobbak is meghajolnak
Fotó: Action Images
A horvát bizalom érhető: Cervar a sztárokat is kezelni tudja, akarata előtt a legnagyobbak is meghajolnak

A szövetség megvárta az Eb-selejtezők befejezését, és csak azután ült le vele tárgyalni, hogy a horvátok a mieinkkel és a szlovákokkal szemben elsőként zárták a kvalifikációt. Cervar ugyan válogathatott volna az ajánlatok közül, de a tárgyalás előtt kijelentette, hogy csakis a horvát válogatott érdekli, így azokon csak akkor gondolkodott volna el, ha a hónap végéig a szövetség nem hosszabbítja meg vele szerződését.

A felek szerda délután ültek le tisztázni a részleteket, és pár órával később már be is jelentették, hogy Cervar folytatja a munkát, az új szerződés aláírására pedig napokon belül sor kerül sor.

Vori apa lett

Igor Vori felesége Olja Zágrábban napvilágra hozta a kis Petar Vorit. A zágrábi kézilabdázó és felesége 12 éve vannak együtt, másfélé éve házasok és most már szülők is. Igor Vori továbbra sem nyilatkozik arról, miért hagyta el a CO Zagreb csapatát és hol folytatja a pályafutását.
Cervar pár héttel ezelőtt végleg „kilépett a politikából”, így csütörtökön nem kívánt reagálni a horvát miniszterelnök váratlan lemondására, nyilatkozata csupán a sportot érintette.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk. Örülök, hogy folytathatom a kapitányi munkát, mert ez volt a célom” – mondta röviden a sikeredző. Cervar 2002-ben vette át a válogatott irányítását, amikor az Eb-n az utolsó, 16. helyen végzett a válogatott.

A rossz kezdés után az elmúlt hét évben sikert sikerre halmozott, ezért értetlenkedik néhány szakértő és a sajtó, amiért csak egy évre hosszabbítják meg vele a lejáró egyezséget. A horvát sajtó szerint az idei vb után a nagy generáció néhány játékosa befejezi a válogatottbeli szereplést, míg mások jövőre, az ausztriai kontinensviadal után vonulhatnak vissza. A szakírók szerint ezért vagy 2012-ig, a londoni olimpiáig kellett volna meghosszabbítani a szerződését, vagy más embert kellett volna keresni a helyére, aki szintén legalább egy olimpiai ciklusig irányítaná a csapatot.

Az egy évre szóló szerződés arra enged következtetni, hogy a szövetségnek nincs hosszú távú terve, hanem az Eb-től a vb-ig gondolkodik. Cervar jelentős fába vágta a fejszéét, hiszen egy fiatal generációra (Strlek, Cupic, Horvat, Duvnjak, Kopljar, Bicanic, Alilovic) építi új válogatottját, és ebben szabad kezet kellene kapnia, vagy a feladatot másra kellene bízni – írja a horvát sajtó.

GOLUZA LEMONDOTT

Az ex-veszprémi Slavko Goluza máris igen sikeres edzői pályafutásnak örvend. A horvát korosztályos válogatott szövetségi edzője, és Lino Cervar pályaedzője az idén a sziszeki Siscia csapatot irányította méghozzá igen sikeresen. A csapat hosszú évek után ismét kijutott a nemzetközi porondra, de szerdán délután Goluza benyújtotta lemondását.
Ezt megelőzően a szövetség megerősítette, hogy Lino Cervar marad a szövetségi kapitány, ami azt jelenti, hogy Goluza pedig marad a pályaedző. „Egy évig ültem a sziszeki csapat kispadján és büszke vagyok arra, hogy a fiúk kiharcolták a nemzetközi kupákban való részvételt. Nem tudtunk összhangot találni az én ambícióim és a klub tervei között, így különváltak útjaink” – mondta Goluza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik