A brit kapitánynak kinevezett Dragan Djukics visszatérne Magyarországra

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.06.07. 20:43
A Pick-Szeged egykori sikeredzőjével, a szerb Dragan Djukiccsal (47 éves) hároméves szerződést kötött a Brit Kézilabda-szövetség. A több klubcsapat ajánlatát fontolgató Dragan Djukics a Nemzeti Sportnak elmondta, szívesen dolgozna újra magyar klubban, és hazánkba hozná edzőtáborozni, valamint tesztmeccseket játszani a brit felnőtt- és utánpótláskeretet.
Djukicsnak lesz ideje a kapitánykodás mellett, így szívesen visszatérne Magyarországra
Djukicsnak lesz ideje a kapitánykodás mellett, így szívesen visszatérne Magyarországra
Djukicsnak lesz ideje a kapitánykodás mellett, így szívesen visszatérne Magyarországra
Djukicsnak lesz ideje a kapitánykodás mellett, így szívesen visszatérne Magyarországra
Erre azért lenne lehetősége, mert a londoni olimpia végéig szóló szerződést kötött a brit szövetséggel, amely hozzájárulna, hogy főállásban klubedző lehessen.

A svájci és a macedón férfiválogatott, valamint a Vardar Szkopje és a Madeira férficsapatának volt trénere tehát a brit férficsapatot (a rendező jogán olimpiai résztvevő) akár magyarországi klubmunkája mellett is tudná dirigálni.

„A britek belátják, hogy egész éven át nem ad annyi elfoglaltságot a kapitánykodás, hogy amellett ne tudnék teljes értékű klubmunkát is végezni – mondta a Nemzeti Sportnak a nemzetközi hírű szakember, aki rendszeres előadója az edzői szemináriumoknak, továbbképzéseknek. – Nagyon jól éreztem magam annak idején Szegeden, ahol három évig dolgoztam, ráadásul sok baráti kapcsolatom megmaradt a többi magyar klub vezetőivel, a magyar szakemberekkel, ezért elképzelhető, hogy a tőlük érkező ajánlatnak elsőbbséget adnék. Erről még nem döntöttem, csupán az biztos, hogy Londonra nekem kell felkészítenem a fokozatosan formálódó brit férficsapatot."

„Együttesem néhány napon belül Görögországban tesztmeccseket játszik a hazaiak legjobbjaival, akik éppen a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülnek. Aztán lehet, hogy Szerbiában edzőtáborozik a csapat, amelyet a későbbiekben szívesen hoznék Magyarországra. Itt ugyanis nagyon magas szintű sportági kultúra, nem nehéz erős edzőpartnereket találni, és minden tekintetben kifogástalan kiszolgálásban lehet része a brit válogatottnak."

Dragan Djukics azt is elmondta, a kölcsönös előnyök jegyében szeretné kihasználni, hogy megmaradtak a jó kapcsolatai a magyar szövetség vezetőivel, főleg Sinka Lászlóval, a minap MKSZ-elnökké választott szakemberrel, aki az európai szövetség elnökségének is tagja.

A brit keret

A Londonra formálódó brit válogatott keretnek jelenleg 23 játékos a tagja. Közülük egy se játszik hazájában. A legjobbak a német Bundesligában, a svéd, a norvég és a svájci első osztályban szerepelnek. A német TuSEM Essent, az éppen kieső, patinás múltú (1989-ben KEK-et, 1994-ben City-kupát, 2005-ben EHF-kupát nyerő) gárdát erősítette az utóbbi évadban Merlin Braithwaite, Chris McDermott, Dan McMillan, Chris Mohr, Sebastian Prieto és Ciaran Williams. Dragan Djukics új keretében akad dán, egyiptomi, osztrák és francia klubokban edződő játékos is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik