Piedade: Nem nagy gond, hogy csak egy góllal vertük meg az ETO-t

Vágólapra másolva!
2009.04.16. 22:10
Daniela Piedade, a Győr elleni női kézilabda BL-elődöntő visszavágójára készülő Hypo beállósa szerint nem olyan rossz eredmény az első mérkőzésen aratott 26–25-ös győzelmük. A brazil játékos szerint így legalább nem veszik majd félvállról a második mérkőzést, amelyen pokoli hangulatra számít.
Piedade az első mérkőzésen egy gólt sem lőtt
Fotó: EHF
Piedade az első mérkőzésen egy gólt sem lőtt
Piedade az első mérkőzésen egy gólt sem lőtt
Fotó: EHF
Piedade az első mérkőzésen egy gólt sem lőtt
Hogy mennyire gondolja komolyan, azt nem lehet tudni, mindenesetre Daniela Piedade kiáll azon álláspontja mellett, hogy egygólos győzelmük nem rossz eredmény.

„Korábban előfordult, hogy több góllal nyertünk az első mérkőzésen, mégis kiestünk. Nagy előny birtokában általában elkényelmesedik az adott együttes, ez most nem így lesz. Az elejétől a végéig nagyon kell majd koncentrálnunk” – fejtette ki álláspontját a brazil beállós, aki szerint a südstadti találkozó utolsó húsz percét szúrták el nagyon, de a kapott gólok számával elégedett.

És hogy mennyire feszültek a visszavágó előtt?

„Nem annyira, mint az első mérkőzés előtt, mivel azt kötelező volt megnyernünk, ami végül is sikerült, ha csak egy góllal is – mondta Piedade, aki tudja, hogy az ETO jelentős támogatásra számíthat közönsége részéről. – Az a 200 győri szurkoló is elég hangos volt Südstadtban, akik elkísérték a csapatot, Győrben pedig nyilván sokkal többen lesznek, azonban velünk is eljön körülbelül 180 drukker Magyarországra.”

A visszavágó vasárnap 16.15-kor kezdődik.

a Győr idegenben kezdheti a Viborg elleni döntőt

Ha a Győr és a dán Viborg jut be a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe, akkor a magyar csapat idegenben kezd. A Győr az osztrák Hypo NÖ otthonában 26–25-re kapott ki, míg a Viborg 34–28-ra nyert a román Valcea vendégeként az elődöntő első felvonásán. Az európai szövetség (EHF) csütörtökön közleményben jelezte: mivel a dán csapat már játszott BL-finálét, és akkor idegenben kezdett, ezért – továbbjutás esetén – az esélyegyenlőség elveként most otthon nyit. Akkor kell csak kedden sorsolni, hogy hol kezdődjön a finálé, ha a Győr mellett Szűcs Gabriella és Borbás Rita klubja, a Valcea lép tovább. Minden más verzióban ez elmarad. Ha a Hypo menne tovább, akkor Németh András, Tóth Tímea, Kirsner Erika és Léránt Vivien együttese otthon kezd, bárkivel is találkozik. A BL-döntő első mérkőzésére május 9-én vagy 10-én, a visszavágóra pedig egy héttel később kerül sor. MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik