Prokop kettős győzelemre, Kirsner nehéz párharcra számít a Győr ellen

Vágólapra másolva!
2009.04.10. 13:43
A Győri Audi ETO KC és az osztrák Hypo NÖ hasonló terveket sző a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanis mindkét csapat javítani szeretne tavalyi eredményén. A győriek az előző szezonban az elődöntőben, míg Németh András tanítványai a döntőben maradtak alul az orosz Zvezda Zvenyigoroddal szemben. Az biztos, hogy a javítás csak az egyik gárdának sikerülhet, mert vasárnap egymással találkozik a két csapat. Az osztrákok magyar szélsője, Kirsner Erika a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy úgy érzi, tavaly óta sokkal jobban összeállt csapatuk, így nem lehet más céljuk, mint a végső győzelem.
Kirsner Erika nehéz meccsekre számít a Győr ellen
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Kirsner Erika nehéz meccsekre számít a Győr ellen
Kirsner Erika nehéz meccsekre számít a Győr ellen
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Kirsner Erika nehéz meccsekre számít a Győr ellen

A Hypo menedzsere, Gunnar Prokop egy interjúben elmondta, azt sem tartja kizártnak, hogy csapata kettős győzelemmel jut tovább a Győrrel szemben. Az osztrák gárda magyar balszélsője, Kirsner Erika azért ennyire nem magabiztos, de a Nemzeti Sportnak elmondta: csak a BL-győzelem számítana sikernek a csapatnál.

„A diplomamunkámmal elkészültem, s már csak egy szigorlatot és a záróvizsgát kell letennem, s ezzel befejezem tanulmányaimat, vagyis közgazdász leszek – mondta a válogatott balszélső, aki második légiósévadja végéhez közeledve még egy idényre aláírt a Hypo világhírű sikercsapatához. – Az eddigi sikeres egyetemi vizsgák után lelkileg megkönnyebbültem, és most csak a kézilabdára, a BL-elődöntőre figyelek” – kezdte nyilatkozatát Kirsner.

„Csapatunknak eddig jól ment ebben az idényben, és a vezetők ezt várják a folytatásban is. Tavaly is BL-döntőt játszottunk Németh András irányításával, de balszerencsésen elvesztettük a Zvenyigorod ellen. Azóta jobban összeállt csapatunk, és az idén végre aranyat szeretne ünnepelni” – mondta a korábbi ferencvárosi játékos.

„Ismerjük a Győrt, nem készülünk külön taktikával ellene, saját játékunkat próbáljuk minél jobban megvalósítani – folytatta Kirsner. – A Győr az erősebb magyar bajnokságban listavezető, és legutóbb a Magyar Kupa megvédésével is megmutatta erejét. Minden poszton két-két nagyon jó játékosa van, és a bravúrkapusok irányította védekezés a fő erénye.”

A szélső azt is hozzátette, hogy a másik ágon a dán Viborg továbbjutására számít a román Valceával szemben. Kirsner mellett Tóth Tímea és a 18 éves, siófoki születésű balátlövő, Lénárt Viven is honfitársai ellen léphet pályára a vasárnapi Hypo–Győr meccsen.

A Hypo magyarok elleni összesített mérlege egyébként nyomasztó fölényt mutat: 18 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség. A Győr végre szeretné megtörni az átkot. A csapat eddig ötször jutott túl az elődöntőn az európai kupákban, de még sohasem nyert finálét. A BL-ben sorozatban harmadszor elődöntős az ETO, de ennél tovább még nem jutott.

A női BL-elődöntők programja

1. mérkőzések
Vasárnap: Valcea (román)–Viborg (dán) 18.30 óra; Hypo NÖ (osztrák)–Győri Audi ETO KC 20.22 óra

visszavágók
Április 18., szombat: Viborg–Valcea 14.05 óra
Április 19., vasárnap: Győr–Hypo NÖ 16.15 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik