A Ferencváros kikapott Volgográdban, és kiesett a kupából

Vágólapra másolva!
2009.02.15. 13:40
Címkék
A női kézilabda EHF-kupa nyolcaddöntőjében a Ferencváros 35–29-es vereséget szenvedett a Dinamo Volgográd csapatától. Mivel a két klub és az európai szövetség megállapodása értelmében egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás, így az orosz együttes biztosította helyét a legjobb nyolc között.
Szucsánszki (balra) sem tudott segíteni a Fradin
Fotó: NS Archív
Szucsánszki (balra) sem tudott segíteni a Fradin
Szucsánszki (balra) sem tudott segíteni a Fradin
Fotó: NS Archív
Szucsánszki (balra) sem tudott segíteni a Fradin

Nehezen, de végül mégiscsak megrendezték a női kézilabda EHF-kupában a Volgográd–Ferencváros nyolcaddöntőt. A problémák ott kezdődtek, hogy az eredetileg szombatra kiírt első mérkőzés elmaradt, mivel a zöld-fehérek Moszkvában ragadtak a rendkívül rossz időjárási körülmények miatt.

Szombat este, a két csapat és az európai szövetség ellenőrének egyeztetése után az is eldőlt, hogy egy mérkőzés dönt a továbbjutásról – ez pedig vasárnap, magyar idő szerint déli 12 órakor kezdődött.

A hazai pályán játszó orosz csapat kezdte jobban a mérkőzést, de a Ferencváros egyenrangú ellenfele tudott lenni a Volgográdnak – ez annak is volt köszönhető, hogy Szucsánszki Zita sérülten is vállalta a játékot. A félidőre kétgólos előnnyel mehettek a Volgográd játékosai (15–13).

A második játékrész elején sajnos megléptek az oroszok, és a hátralévő időben már nem sikerült visszajönnie a Fradinak a mérkőzésbe, az utolsó percekben már teljesen nyilvánvaló volt, hogy a Volgográd hagyja el győztesen a pályát.

A szombaton hozott egyezség következtében pedig ez azt is jelenti, hogy a Ferencváros a nyolcaddöntőben búcsúzott az EHF-kupától, a címvédő Dinamo Volgográd jutott be a legjobb nyolc közé.

NŐI KÉZILABDA, EHF-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ
Dinamo Volgográd–Budapest Bank-FTC-Rightphone 35–29 (15-13)
Volgográd, 1000 néző, Vezette: Mitrunen, Sundell (finnek)
Dinamo Volgográd: Szedojkina – HMIROVA 7, Iljuhina 1, Goncsarova, MAKAROVA 5, LEVINA 11 (3), Bujanova 3. Csere: Tyimosenkova (kapus), Avgyekova 2, Zsulkina, Sztyepanova, Rvacseva 3, Makejeva 3, Grebenkina.
Budapest Bank-FTC-Rightphone: Gridnyeva – BERTA 6, Németh, Szucsánszki 3, SZAMORÁNSKY P. 4, Zácsik 5, KENYERES 11 (5). Csere: Szidorova (kapus), Dajka, Mohácsik, Szamoránsky A.
Az eredmény alakulása: 7. perc: 5-5, 13. perc: 9-6, 20. perc: 12-7, 24. perc: 12-9, 38. perc: 19-15, 47. perc: 24-20, 55. perc: 30-25.
Kiállítások: 8 ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Viktor Rjabih: - A szombati hercehurca minket is megviselt, de frissebbek voltunk. A vendégek bizonyították, hogy a magyar kézilabda magas színvonalú, de szerencsére ezen a napon a legjobbunk nélkül is sikerült győznünk.
Elek Gábor: - Az egész csapaton érződött, hogy napokig egy repülőtéren készültünk a meccsre. Nagyon hiányzott a mozgás, ami elsősorban a cserék játékán látszódott. Az egyedüli pozitívum, hogy egy meccset kellett játszanunk és senki sem sérült meg. Reménykedünk a sima hazaútban.
Tj: a Volgográd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik