Iváncsik Tamás szerint többet nem szabad tragikusan kézilabdázni

Vágólapra másolva!
2009.01.21. 11:57
Szerda délután öt órakor Argentínával találkozik a magyar férfi kézilabda-válogatott. A mérkőzés előtt Iváncsik Tamás adott interjút a Nemzeti Sportnak, aki a szlovákok elleni, döntetlennel végződő találkozón húsz másodperccel a vége előtt kapufát lőtt, és így az ellenfél egyenlíteni tudott. A jobbszélső szerint a csoportból kötelező a továbbjutás, ezért a csapatnak le kell győznie Argentínát.
Iváncsik Tamás hibázott Szlovákia ellen, de az argentinok ellen ismét győzelmet ünnepelne
Fotó: Reuters
Iváncsik Tamás hibázott Szlovákia ellen, de az argentinok ellen ismét győzelmet ünnepelne
Iváncsik Tamás hibázott Szlovákia ellen, de az argentinok ellen ismét győzelmet ünnepelne
Fotó: Reuters
Iváncsik Tamás hibázott Szlovákia ellen, de az argentinok ellen ismét győzelmet ünnepelne

– Figyeltük, az utolsó dudaszót követően összeroskadva ült a földön, de a csapatból többen is odasiettek önhöz, és gyorsan felsegítették. Nem úgy látszott, hogy hibáztatnák.
– Sovány vigasz… – legyintett a keddi pihenőnapon immár lehiggadva beszélgető Iváncsik Tamás. – Bánt, rettenetesen bánt a dolog. Nem tudom, mi történt velem, mi történt velünk. Az első félidőben jól játszottunk, csakhogy a folytatásban dekoncentrálttá váltunk, az addig remekül működő védekezésünk felpuhult, és ezt az ellenfél könyörtelenül kihasználta. Újfent bizonyossá vált , hogy ennyit hétméterest és ziccert ezen a szinten nem lehet büntetlenül kihagyni.

– Ajtó-ablak helyzetből ön is elpuskázott néhányat.
– Hibáztam, nem is egyszer. Kettős emberelőnyben, majd a végén is rossz megoldást választottam. S hogy milyen a sors: az utolsó támadásunk előtt jól védekeztem, ennek köszönhetően labdát szereztünk, aztán ziccerbe kerültem, ám ahelyett, hogy eldöntöttem volna a meccset, szétlőttem a kapufát. Nem is értem…

– Akik a meccseiket nézik, nem unatkoznak.
– Szerintem senki sem bosszankodna a szurkolóink közül, ha drámai küzdelem helyett simán megnyernénk a meccseinket. Ettől függetlenül tény, hogy amíg Románia ellen a sírból hoztuk vissza a mérkőzést, Szlovákiával szemben a mennyből taszítottuk magunkat a pokolba. Úgy fest, képesek vagyunk csodálatosan és tragikusan is kézilabdázni. Ha vinni akarjuk valamire ezen a világbajnokságon, az utóbbit többet nem engedhetjük meg magunkat.

– Az Argentína elleni találkozóig összekapják magukat?
– Ebben biztos vagyok. Nem tartozunk abba a típusba, amelyik magába roskad. Amit eddig jól csináltunk, azt igyekszünk ezután is jól csinálni, a hibákból meg tanulunk. Mivel a csoportból kötelező a továbblépés, le kell győznünk a dél-amerikaiakat!

– Csütörtök délután pedig lehet szurkolni a románoknak, hogy felülkerekedjenek Szlovákián.
– Látják, ez a baj! Drukkolnunk kell egy másik válogatottnak, hogy mi jól járjunk. Saját magunk számára tettük nehézzé a folytatást, ám javításra még mindig van lehetőség, hosszú a világbajnokság.

– A legjobbaknak február elsejéig tart.
– Hiszem, hogy nekünk is.

AZ IVÁNCSIK TAMÁSSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚ MEGTALÁLHATÓ A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

Hogyan tovább?

A Szlovákia elleni 24–24-es döntetlen után még harcolniuk kell a magyaroknak a zágrábi középdöntős helyért.
  • Ha Argentínától és Franciaországtól is kikapnak, előfordulhat, hogy nem jutnak a vb legjobb 12 csapata közé.
  • Ha nyernek a dél-amerikaiak ellen, már biztosan középdöntősök (csak az a kérdés, hány pontot visznek magukkal).
  • Ha a záró napon kikapnak Franciaországtól, és Szlovákia pontot szerez a románok ellen, egy ponttal kezdik a középdöntőt.
  • Ha a románok megverik Szlovákiát, a románok ellen szerzett két pont szerepel a magyarok neve mellett a zágrábi csoport kezdő tabelláján (bónuszt jelenthet az olimpiai bajnok Franciaország ellen szerezhető pont vagy pontok – ez esetben három vagy négy ponttal kezdik a középdöntőt a mieink).

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG

A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Magyarország–Argentína 17:00
Helyszín: Eszék, Tv: Sport1
A TALÁLKOZÓT ÉLŐBEN KÖVETHETI A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik