Stefansson célja, hogy a Löwen felvegye a versenyt a Kiellel

Vágólapra másolva!
2009.01.13. 17:19
Nagy terveket szövögetnek a Rhein-Neckar Löwen együttesénél. Az izlandi klasszis, Ólafur Stefansson már biztos, hogy a német klubot erősíti a következő szezonban, de a zuhanyhíradó szerint további nagy nevek érkezhetnek az Oroszlánok kézilabdacsapatához. Többen azonban távoznak a Löwentől, köztük Mariusz Jurasik, aki az európai topklubok közé vágyó Kielcében folytatja pályafutását.
Stefansson (jobbra) után újabb klasszisok kerülhetnek a Löwenhez
Fotó: Imago (archív)
Stefansson (jobbra) után újabb klasszisok kerülhetnek a Löwenhez
Stefansson (jobbra) után újabb klasszisok kerülhetnek a Löwenhez
Fotó: Imago (archív)
Stefansson (jobbra) után újabb klasszisok kerülhetnek a Löwenhez

Stefansson kétéves szerződést írt alá a Rhein-Neckar Löwenhez, így a jelenleg a Ciudad Realt erősítő izlandi átlövő hat év után visszatér a Bundesligába. A balkezes klasszis – aki a tavalyi olimpián ezüstérmet szerzett Izland válogatottjával (és a torna álomcsapatába is beválasztották), klubszinten pedig a Magdeburg (2002) és a Ciudad Real (2006 és 2008) színeiben elért Bajnokok Ligája-siker a legnagyobb eredménye – 2003-ban igazolt a spanyol alakulathoz a Magdeburgtól.

„Sok dolog megváltozott azóta, hogy elhagytam Németországot. Új, nagy céljaim lesznek a Bundesligában, elsősorban az, hogy megverjük néhányszor a Kielt – nyilatkozta jövőbeli terveiről Stefansson. – Emellett nagy kihívás lesz egy olyan edzővel együtt dolgozni, mint Noka Serdarusic.”

Thorsten Storm, a Löwen menedzsere nagy örömmel nyugtázta a tényt, hogy a 263 válogatott mérkőzésén 1250 gólt elérő jobbátlövő náluk folytatja pályafutását:

„Egy igazi világklasszis, egy hatalmas tapasztalattal rendelkező vezér. A világ bármely klubjának ajándék egy olyan játékos, mint ő.”

Ezt az ajándékot a szurkolók Jesper Nielsennek, a Löwen dán szponzorának (és most már vezetőségi tagjának) köszönhetik, és a pletykák szerint további nagy nevek is érkezhetnek a 2008-as KEK-döntőshöz. Ha valóban az Oroszlánokhoz csatlakozik Siarhei Rutenka, Nikola Karabatic és/vagy Holger Glandorf – merthogy róluk van szó –, akkor egyrészt tényleg bármire képes lehet a mérkőzéseit a mannheimi SAP-Arenában rendező alakulat, másrészt néhány jelenlegi játékosának távoznia kell.

Az már korábban eldőlt, hogy a fehérorosz Szergej Selmenko az orosz Csehovszki Medvegyibe igazol, nemrég pedig az is napvilágot látott, hogy a lengyel Mariusz Jurasik visszatér hazájába, és ahhoz a Kielcéhez szerződik, amely a válogatottat irányító Bogdan Wenta vezetésével, hazai játékosokkal a soraiban az európai elitbe kerülést veszi célba.

A szintén lengyel Grzegorz Tkaczykot nem a Kielcével, hanem a Hamburggal hozták hírbe, Andreas Rudolph, a HSV elnöke azonban tagadja, hogy szükségük lenne a 28 éves irányító-balátlövőre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik