A magyar válogatott vereséggel búcsúzott a kontinenstornától

Vágólapra másolva!
2008.12.11. 17:51
Vereséggel zárta utolsó mérkőzését a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 1. csoportjában a magyar válogatott. Imre Vilmos csapata Spanyolországtól kapott ki 23–21-re úgy, hogy a szünetben még 12–10-re vezetett.
A magyar lányok számára a spanyolok is túl nagy falatnak bizonyultak
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
A magyar lányok számára a spanyolok is túl nagy falatnak bizonyultak
A magyar lányok számára a spanyolok is túl nagy falatnak bizonyultak
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
A magyar lányok számára a spanyolok is túl nagy falatnak bizonyultak

Szerdán mindkét együttes fájó vereséget szenvedett, mi a norvégoktól, a spanyolok a dánoktól kaptak ki simán. Ezek után az ibériaiak a csoport második helyéért (és egyben az elődöntőért), a magyarok pedig a harmadik helyéért küzdhettek.

Szerencsére a mieink játékán az elején nyoma sem volt a Norvégia elleni zakónak, úgy tűnt, a lányok túltették magukat a 14 gólos vereségen. Az első nyolc percben mindössze egy gólt kaptunk, az ellenfél román származású kapusának, Micaela Ciobanunak azonban ötször is a kapuból kellett kivennie a labdát, Hornyák Ágnes és Szűcs Gabriella után a torna góllövőlistáját vezető Görbicz Anita és győri csapattársa, Vérten Orsolya is belelendült.

IMRE VILMOS NYILATKOZATA

„Mindent egybevetve a lányok harcoltak, odatették magukat. A védekezésünk elfogadható volt, a támadásunk viszont a közepes szint alatt volt. Sok technikai hibát követtünk el, amit ilyen kiélezett mérkőzésen nem lehet megtenni. Nem szeretnék elhamarkodottan nyilatkozni, de csalódott vagyok a vereség miatt. Én is hibáztam, még az Eb előtt, amikor Ferling és Tóth Tímea lemondták a szereplést, nem módosítottam az első hatba kerülést célzó elvárásokon. Hatékony átlövők nélkül nagyon nehéz játszani ezt a játékot, ma meg ráadásul még a szélről is felülmúltak minket a spanyolok. Nehéz úgy válogatottat építeni, hogy két-három lyukas posztunk is van.”
Ezt követően valamelyest magukra találtak a spanyolok, akik 7–5-re zárkóztak fel, ráadásul rövid időn belül két játékosunk is a kiállítás sorsára jutott. Bódi Bernadett azonban szerencsére emberhátrányban is betalált, az ellenfél pedig több hibát is elkövetett támadásban, így nem tudott közelebb jönni, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyik legjobbja, Marta Mangue láthatóan sérüléssel küszködött, és a félidő közepén jó tíz percen keresztül csak a kispadról figyelte társait.

A szünetre így 12–10-es magyar vezetéssel vonulhattak a csapatok, az előnyünk viszont a második játékrész elején hamar odalett, sőt a 35. percben a mérkőzés során először a spanyolok átvették a vezetést.

Imre Vilmos csapata támadásban ekkor a norvégok elleni produkcióját idézte, 13 perc alatt mindössze három találatot szerzett, az ellenfélnél pedig legnagyobb bánatunkra Mangue elkapta a fonalat, és sorra lövöldözte a gólokat.

A magyar kapitány folyamatos cserékkel próbált változtatni a meccs menetén, de ekkor már mi szaladtunk az eredmény után, egy-két góllal mindig a hispánok vezettek.

A 49. percben először kerültünk emberelőnybe, amivel felcsillant az egyenlítés reménye, és élni is tudtunk az eséllyel, Vérten góljával ismét egál volt az állás (20–20).

Következett a hajrá, amiben Mangue 21–20-as spanyol vezetésnél kapufára dobott egy büntetőt, Kovacsicz Mónika viszont szélről nem hibázott.

Az utolsó két percben azonban míg a spanyolok kétszer is betaláltak, mi gólképtelenek maradtunk, így 23–21-es vereséggel fejezte be szereplését a magyar válogatott.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG


Helyszín: Ohrid
Nézőszám: 1100
Játékvezetők: Brunovsky, Canda (szlovákok)

A CSAPATOK
MAGYARORSZÁG SPANYOLORSZÁG
1 Pastrovics Melinda 1 Cristina González
16 Pálinger Katalin (kapus) 12 Micaela Ciobanu (kapus)
3 Balogh Barbara 2 Tatiana Garmendia
6 Vérten Orsolya 4 Carmen Dolores Martin
7 Szucsánszki Zita 6 Andrea Barno
9 Vincze Melinda 7 Beatriz Fernández
10 Bulath Anita 8 Veronica Cuardado
13 Görbicz Anita 9 Marta Mangue
18 Szamoránsky Piroska 10 Macarena Aguilar
20 Sopronyi Anett 13 Jessica Alonso
22 Bódi Bernadett 17 Elisabeth Pinedo
23 Szűcs Gabriella 18 Begona Fernández
31 Hornyák Ágnes 20 Noelia Oncina
83 Kovacsicz Mónika 21 Zornitza Koleva
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Imre Vilmos Jorge Duenas

Gólszerzők: Görbicz 4, Vérten 4, Szűcs 3, Bulath 2, Szamoránsky 2, Kovacsicz 2, Bódi, Hornyák, Sopronyi, Vincze, ill. Mangue 7, Aguilar 4, Garmendia 3, Alonso 3, Martin, Begona, Pinedo, Cuadrado, Oncina, Beatriz
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/6
Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik