Zovko szerint a fiatal magyar csapatnak még időre van szüksége

Vágólapra másolva!
2008.12.08. 16:21
A női kézilabda Európa-bajnokság hivatalos internetes oldala interjút készített a horvát szövetségi kapitánnyal, Zdravko Zovkóval. A korábban évekig Veszprémben dolgozó szakember saját válogatottját a magyarhoz hasonlította: véleménye szerint mindkét együttesben sok fiatal tehetség szerepel, de mindkét válogatottnak időre van szüksége ahhoz, hogy igazán nagy csapattá váljon.
A horvát kapitány, Zdravko Zovko meglepődött Szamoránsky és Tomori játékán
Fotó: Action Images (archív)
A horvát kapitány, Zdravko Zovko meglepődött Szamoránsky és Tomori játékán
A horvát kapitány, Zdravko Zovko meglepődött Szamoránsky és Tomori játékán
Fotó: Action Images (archív)
A horvát kapitány, Zdravko Zovko meglepődött Szamoránsky és Tomori játékán

NŐI KÉZILABDA EB


Program, eredmények, a magyar keret, történelem, szavazás – minden egy helyen!
„Az olimpiák utáni Európa-bajnokságok sok csapatnál mindig az átalakulás jegyében zajlanak. Ez most is így van, és ennek következtéen jó néhány megfiatalított válogatott szerepel a kontinenstornán” – nyilatkozta a horvát szövetségi kapitány, Zdravko Zovko a macedóniai Eb hivatalos oldalának.

„Ezt támasztja alá az orosz, a fehérorosz, a francia, vagy a magyar válogatott összetétele, de említhetném a csapatomat, Horvátországot is. Több kiemelkedő tehetség feltűnt ezen a tornán, így a magyaroknál például Szamoránsky és Tomori, de említhetném a saját együttesemből Penezicet is” – fogalmazott az MKB Veszprém korábbi sikeredzője.

A szakember a horvát válogatottal kapcsolatban arról beszélt, hogy egy kis szerencsével Macedóniváal szemben pontot szerezhettek volna, de a céljukat, a csoportból való továbbjutást sikerült elérniük, és ez mutatja, hogy jó úton járnak.

Horvátország a D jelű kvartettben a 3. helyen végzett, és jutott így tovább, miután Szerbiát legyőzte, míg Macedóniától (31–29) és Németországtól (32–27) kikapott.

„A horvát válogatottat a magyarhoz tudom hasonlítani: nagyon fiatal csapat, és időre van szüksége ahhoz, hogy igazán összeérjen” – mondta Zdravko Zovko.

A hírneves tréner hozzáértésével nehéz vitatkozni, és nagyon megtisztelő, hogy a mieinkkel példálózik, de azért egy kicsit túlzónak tűnik, hogy Imre Vilmos együttesét a sajátjához hasonlítja.

Igaz, hogy nálunk a korábbi világeseményekhez képest öt újonc is szerepel, ám Zovko figyelmét alighanem elkerülte, hogy Tomori és Szamoránsky már Pekingben is bizonyított, vagyis a magyar válogatottban olyan tehetségek játszanak (világklasszisaink, mint Görbicz és Pálinger mellett), akik már vb-n és olimpián is bemutatkoztak, míg a horvátok ugyanezt nem mondhatják el.

A horvát válogatott ma 16.15 órától Fehéroroszország ellen folytatja szereplését.

ABRAMOVICS ELISMERÉSE

A Hódmezővásárhelyi NKC kapusa, Alena Abramovics kulcsszerepet játszott abban, hogy a fehérorosz válogatott továbbjutott a macedóniai női kézilabda Eb A-csoportjából. A kapus a kontinenstorna hivatalos honlapjának elmondta, az Ausztria elleni utolsó csoportmeccsen mutatott teljesítményéhez már Magyarországról is gratuláltak neki.Alena Abramovicsot a női kézilabda Eb 3. fordulóban megválasztották a mezőny legjobbjának az Ausztria elleni meccsen, melyet a fehérorosz válogatott 31–21-re megnyert és ezzel továbbjutott csoportjából. A Hódmezővásárhelyi NKC kapusa hétfőn a kontinenstorna hivatalos honlapjának nyilatkozott teljesítményéről. „Elértük a célkitűzésünket, hiszen az osztrákok elleni győzelemmel továbbjutottunk a csoportból. Szerencsére jól ment a játék, teljesítményemhez már sokan gratuláltak, még Hódmezővásárhelyről, a klubomtól is kaptam elismerő üzeneteket” – fogalmazott a kapus.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik