Több spanyol és német csapat közül a Lemgót választotta Ilyés

Vágólapra másolva!
2008.11.26. 19:50
Bár Ilyés Ferenc, az MKB Veszprém kézilabdázója hosszabbítási ajánlatot kapott klubjától, végül úgy döntött, hogy jövő nyártól a német Lemgóban folytatja pályafutását. A 26 éves átlövőnek az idény végén jár le a szerződése a Veszprémmel, és menedzsmentjének tájékoztatása szerint ezt követően két évig, azaz 2011 júniusáig a Lemgót erősíti majd.
Ilyés Ferenc Németországba igazol
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Ilyés Ferenc Németországba igazol
Ilyés Ferenc Németországba igazol
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Ilyés Ferenc Németországba igazol

ILYÉS FERENC

  • Született: 1981. december., 20. Székelyudvarhely
  • Magassága/testsúlya: 197 cm/97 kg
  • Posztja: balátlövő
  • Klubjai: Székelyudvarhely, Pick-Szeged, MKB Veszprém
  • Nevelőedzője: Bakó Lajos
  • Edzői: Giricz Sándor, Kővári Árpád, Dragan Djukics, Kovács Péter, Zoran Kurtes, Vladan Matics, Mocsai Lajos
  • Válogatottsága/góljai: 102/255
  • Legjobb eredményei: olimpiai 4. (2004), vb-9. (2007), Eb-8. (2008), Eb-9. (2004), Eb-13. (2006), Világkupa-7. (2004), 2x magyar bajnok (2007, 2008), MK-győztes (2006)
„Annak idején menedzserem tanácsára kétéves megállapodást írtam alá, s most ugyanilyen ajánlatot fogadtam el a Lemgótól” – mondta a válogatott tagjaként már Finnországban tartózkodó, s a csütörtöki Eb-selejtezőre készülő Ilyés, aki Székelyudverhelyen kezdett kézilabdázni, majd hét évig a Pick-Szegedet erősítette.

„Több spanyol és német csapat vezetőivel is tárgyalt a nevemben Szörnyi Attila, akivel együtt persze meghallgattam a veszprémiek ajánlatát is. A tisztesség azt kívánja, hogy elmondjam, jelenlegi klubom maximálisan korrekt, tulajdonképpen elfogadható szerződést kínált, és ezért, valamint az itt töltött és még töltendő hónapokért, a sok fantasztikus élményért csak hálával tartozom az MKB-nak. Semmilyen gondom sem volt Veszprémben, és azt remélem, az idény további részében sem lesz” – tette hozzá a játékos.

A 102-szeres válogatott kézilabdázó tavaly a nagy rivális Szegedtől érkezett Veszprémbe, ahol pályafutása legsikeresebb idényét tudhatja maga mögött: májusban a magyar bajnoki cím és a kupaezüst mellett KEK-győzelmet is ünnepelhetett, szeptemberben pedig a Bajnokok Tornáján végzett a második helyen csapatával.

A Lemgo jelenleg második a német pontvadászatban, azaz a BL-indulásra is esélyes. A Mocsai Tamást is foglalkoztató klub története során két nemzetközi kupagyőzelmet aratott: 1996-ban a KEK-serleget, 2006-ban pedig az EHF-kupát hódította el.

NSO/MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik