A Győrnek nehéz lesz megszereznie a második győzelmet az Ikast ellen

Vágólapra másolva!
2008.11.09. 14:31
A női kézilabdázók Bajnokok Ligájának második fordulójában a Győri Audi ETO KC vasárnap délután (15.45, tv: Viasat3) hazai pályán, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban látja vendégül az Ikastot. Konkoly Csaba tanítványaira nem vár könnyű mérkőzés, hiszen a dán csapat sokat erősödött a nyár folyamán.
Görbicz Anitáékra nehéz meccs vár
Fotó: Reuters
Görbicz Anitáékra nehéz meccs vár
Görbicz Anitáékra nehéz meccs vár
Fotó: Reuters
Görbicz Anitáékra nehéz meccs vár

A Győr és az Ikast is megnyerte az első mérkőzését a BL-ben. A magyar csapat fontos győzelmet aratott a Kometal vendégeként Szkopjéban (24–21), míg az Ikast magabiztosan, 31–25-re múlta felül a BL-címvédő Zvezda Zvenyigorodot.

A győriek felkészülését nehezíti, hogy Herr Orsolya vádlisérüléssel bajlódik, így nem biztos, hogy pályára léphet a találkozón. Helyettese Oguntoye Viktória lehet, aki az ETO hétközi bajnokiján is Pálinger Katalin cseréje volt Kiskunhalason, és nem is védett rosszul.

A Halas elleni találkozón már szerepelhetettt Gabriela Rotis-Nagy, a csapat nyáron szerződtetett átlövője is, rá azonban a BL-meccsen még csak kisebb szerep hárulhat.

Az Ikast a nyáron alaposan beleerősített, így most többek között négy olimpiai bajnok norvég játékos (Ragnhild Aamodt, Gro Hammerseng, Tonje Nöstvold, Katja Nyberg) viszi a prímet a dán együttesben. A Zvezda ellen Nyberg (7 gól), Hammerseng (6) és Mette Sjöberg volt (6) a legeredményesebb. A bajnokságban egyelőre azonban nem szerepel a legjobban az együttes: tíz forduló után csupán a hatodik helyen áll.

Konkoly Csaba, az ETO vezetőedzője nehéz meccsre számít, amelyen meg kell majd szenvedni a sikerért. Az ETO honlapja (gyorietokc.hu) úgy harangozta be a mérkőzést, mint a világ két legjobb irányítójának összecsapását Gro Hammerseng és Görbicz Anita között – reméljük, a végén a magyar lesz a jobb is, és a győztes is.

FÉRFI BL: RHEIN-NECKAR LÖWEN–PICK-SZEGED

A férfi BL-ben továbbra is súlyos gondokkal küzd a Pick-Szeged, és nehézségei a vasárnapi eppelheimi, RN Löwen elleni meccsig (17.30, tv: Viasat3) nem is oldódnak meg. Vladan Matics edző fél csapatnyi sérültjét kénytelen volt itthon hagyni, s a németországi találkozóra csak 12 tagú keretet nevez. „A sérültek közül Zvizej egy, Andjelkovics két hét múlva térhet vissza, Laluskára és Stamatéra december elejétől, Nenadicsra januártól számíthatunk – mondta Matics. – Becsülettel fogunk harcolni, de esélyesebb a Löwen.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik