Puljezevics Nenad: A románoknál és a szlovákoknál is jobbak vagyunk

HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFHEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.06.22. 19:43
Címkék
Zágrábban tartották meg a 2009-es, újra elsöprő európai dominanciát ígérő horvátországi férfi-vb (január 16.–február 1.) sorsolását. A magyarok kis szerencsével elődöntőbe is juthatnak. A sorsolást bő terjedelemben kommentálják a külföldi lapokban a szövetségi kapitányok és a játékosok is.
Puljezevics Nenad már előre tekint, szerinte két pontot vihetünk a középdöntőre is
Fotó: Mirkó István (archív)
Puljezevics Nenad már előre tekint, szerinte két pontot vihetünk a középdöntőre is
Puljezevics Nenad már előre tekint, szerinte két pontot vihetünk a középdöntőre is
Fotó: Mirkó István (archív)
Puljezevics Nenad már előre tekint, szerinte két pontot vihetünk a középdöntőre is

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Skaliczki László okkal bizakodik, hogy legjobbjaink (akiknek vb-selejtezős ügyében a bosnyákok fellebbezését még tárgyalja az EHF) a határhoz közeli Varasdon kezdik a vb-t, vagyis szinte hazai környezetben.

„Az utóbbi évek világversenyein elért részsikereinkből és botlásainkból egyaránt tanultunk, és ezeket a tapasztalatokat felhasználva kell felkészülnünk a világbajnokságra" – mondta Skaliczki László.

A csapat egyik alapembere, Puljezevics Nenad már a középdöntőbe vitt pontokat is elgondolta magában.

"A franciákat pokoli nehéz lesz legyőzni, de a lehetetlent is meg kell próbálni. A románoknál, a szlovákoknál jobbak vagyunk, vagyis legalább két ponttal érkezhetünk a középdöntőbe" – mondta a Pick-Szeged kapusa.

Magyar vonatkozású hír egyébként, hogy a házigazda jogával élve csoportot választó Lino Cervar, a horvátok különc szövetségi kapitánya újra meglepte a világot, és – holott a jelenlevők többsége a leggyengébbnek vélt „magyar” csoportra gondolt – a sokkal erősebb B jelű társaságot választotta.

„A döntésnéll az is motivált, hogy így a középdöntőben az águnkon könnyebb ellenfelekkel, az addigra már fáradó franciákkal, magyarokkal, románokkal vagy szlovákokkal mérkőzhetünk – vélekedett Cervar. – Szurkolóink segítségével itthon egész nemzetünknek a legnagyobb örömöt szerezhetjük, és 2003 után újra világbajnokok leszünk.”

Cervar tehát az A-csoportból a franciák és a magyarok biztos továbbjutását várja, a harmadik helyért szerinte a szlovákok és a románok küzdenek.

A szakemberek szerint egyébként a C-csoport a legerősebb, hiszen a németek, lengyelek és az oroszok mellett a feljövőben lévő macedónok is erősek, s ők félig hazai pályán fognak játszani, valamint az egyik legjobb afrikai együttest, a tunéziai válogatottat sem szabad leírni.

A macedónok vezéralakját egyébként mi is ismerhetjük, hiszen Kiril Lazarov korábban évekig kézilabdázott Veszprémben.

"Végre világbajnokságon szerepelhetek! Az izlandiak legyőztük a selejtezőben és most Macedónia kézilabdalázban ég. Senkit sem tartunk legyőzhetetlennek, és örülök Néetországnak is, mert az aktuális világbajnokot is meg tudjuk verni" – nyilatkozott a klasszis átlövő.

A korábban szintén Magyarországon játszó szerb Ratko Nikolics szerint számukra is kedvezően alakult a sorsolás.

"Még nem volt ilyen könnyű csoportunk, ezért bízom abban, hogy bejutunk a második körbe. Túlzás lenne érmet ígérni, de harcolni fogunk azért, hogy bekerüljünk az elődöntőbe. Egy ideig nem játszottunk nagy versenyen, és most sok fiatal játékosunk van. Először játszunk Szerbia név alatt" – mondta a beállós.

VILÁGBAJNOKI CSOPORTBEOSZTÁS

A-csoport B-csoport C-csoport D-csoport
Franciaország Horvátország Németország Dánia
MAGYARORSZÁG Svédország Lengyelország Norvégia
Szlovákia Spanyolország Macedónia Egyiptom
Románia Dél-Korea Oroszország Pán-Amerika 1.
Pán-Amerika 2. Kuvait Tunézia Szerbia
Ausztrália Pán-Amerika 3. Algéria Szaúd-Arábia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik