Nyer a Szeged vagy vége mindennek, és aranyérmes a Veszprém

Vágólapra másolva!
2008.05.20. 17:54
A bajnoki döntő negyedik mérkőzésére kerül sor kedd 19 órakor. Győzelme esetén a Veszprém megnyeri a 2007–2008-as magyar kézilabda-bajnokságot, ám a mostani csata esélyese a hazai pályán játszó Pick-Szeged együttese lesz.
Ilyés Ferenc nem játszhat a negyedik meccsen
Fotó: Danis Barna (NS-archív)
Ilyés Ferenc nem játszhat a negyedik meccsen
Ilyés Ferenc nem játszhat a negyedik meccsen
Fotó: Danis Barna (NS-archív)
Ilyés Ferenc nem játszhat a negyedik meccsen

MÉGIS ELTILTÁS

Kedden délután érkezett meg a hír Szegedre, hogy a szövetség fellebbviteli bizottsága megváltoztatta a fegyelmi bizottság döntését: amellett, hogy jóváhagyta Ilyés Ferenc ötszázezer forintos büntetését Luka Zvizej megrúgásáért, még megtoldotta két mérkőzésre szóló eltiltással.
A Veszprém megpróbálja idő előtt eldönteni a bajnoki finálét. Az MKB az első két három mérkőzésen megtartotta lépéselőnyét a Szegeddel szemben, így Mocsai Lajos együttesének elegendő lenne csak „saját adogatását” hoznia, ám a Veszprém idegenben, a negyedik mérkőzésen is nyerni szeretne. Legalább is erre utal, hogy egy nappal korábban, hétfőn megérkezett a csapat a – lehet végső – harc színhelyére.

Mert a két csapatot egymás elleni meccseit ismerve lehet: valóban szó szerint harcról lesz szó.

Nem tarthatott viszont hétfőn a veszprémiekkel Ilyés Ferenc, mert a Szeged feljelentése miatt az MKSZ fegyelmi bizottsága elé kellett állnia.

„Jogosan idéztek be, mert a legutóbbi Veszprém–Szeged meccsen tényleg megrúgtam Luka Zvizejt – ismerte el az 500 ezer forintra büntetett egykori szegedi átlövő. – Akkor is mondtam, és most megerősítettem, hogy nagyon sajnálom a csata hevében történteket. Belátom, hibáztam, de a büntetés összegét, az ötszázezer forintot túlzottnak tartom. Hogy miért rúgtam meg Zvizejt, arról nem akarok beszélni, mert nem szeretném tovább feszíteni a húrt. A döntőre, a játékra kell figyelnünk. Hogy fellebbezek-e a fegyelmi határozat ellen, klubom vezetőivel beszélem meg.”

A szegedi oldal azonban érthetően nincs kibékülve az ítélettel, ők természetesen azt szerették volna, ha Ilyést eltiltják, és nem csak pénzbüntetésre kötelezik.

„Ez újabb bizonyíték arra, hogy a szövetség kettős mércével mér – mondta. – Bajusz Sándort négyszázezer forintra büntették Pérez Carlos megütéséért, valamint három meccsre eltiltották. Ilyés vétke legalább ilyen súlyos volt. Ebből a döntésből újabb balhé lesz! Mondja meg nekem valaki, hogyan állítsuk le kedden az okkal dühös szegedi szurkolókat, akik velünk együtt nem értik, pontosabban nagyon is értik ezt a határozatot.”

(A sors fintora, hogy égül a fellebviteli bizottság Ilyést mégis eltiltotta két mérkőzésről)

A hangulat mindenesetre igencsak forró a mérkőzés előtt. Remélhetőleg a játékosok a meccsen csak a kézilabdával fognak foglalkozni. Ez esetben győzzön a jobbik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik