Irány Peking! A magyar válogatott első ellenfele Lengyelország

Vágólapra másolva!
2008.03.28. 11:50
Pénteken Lengyelországgal mérkőzik meg a magyar női kézilabda-válogatott a Bukarestben megrendezésre kerülő olimpiai selejtezőtorna nyitómérkőzésén. A romániai viadalon a japán és a házigazda román együttes lesz még a mieink ellenfele, a tornáról az első két helyezett kvalifikálja magát Pekingbe.
Görbicz Anita vezérletével a vb-n legyőztük Lengyelországot
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Görbicz Anita vezérletével a vb-n legyőztük Lengyelországot
Görbicz Anita vezérletével a vb-n legyőztük Lengyelországot
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Görbicz Anita vezérletével a vb-n legyőztük Lengyelországot

A női olimpiai selejtezőcsoportok eredeti beosztását januárban megváltoztatták, majd márciusban visszaállt az eredeti rend, s a botrányos cirkusz után pénteken kezdi a küzdelmet a három csoportba sorolt 12 együttes.

A magyar válogatott Romániával, Japánnal és a pénteki ellenféllel, Lengyelországgal a 2. selejtezőcsoprtba kapott besorolást. A női válogatott 1996 óta nem hiányzott egyetlen olimpiáról sem - most a kvartett első két helyének valamelyikén kellene végezni, hogy 2008-ban se szakadjon meg a sorozat.

A magyar válogatott tagjai csütörtökön érkeztek Bukarestbe (az eredeti helyszín, Nimes helyett, ahol Franciaországgal és a Kongói Köztársasággal és Japánnal kellett volna megküzdenie Hajdu János csapatának), ahol természetesen már a románok és a lengyelek elleni taktikát gyakorolják a lányok.

Érdekesség, hogy a decemberi világbajnokságon mindhárom válogatottal szembekerült a magyar együttes, és mindhármat le is győzte az akkor még Németh András irányította csapat.

A lengyelek ellen 11–14-ről fordított 21–16ra, majd a vége 28–26 lett. A románokkal szemben 8–14 után kezdett el kapaszkodni, és 20–19-nél fordított (a vége: 34–31). A gyors, jól cselező, dinamikus Japán (vb-19.) sem lebecsülendő (a vb-n 35–31-re nyert ellene Németh András csapata).

Szóval Bukarestben nem könnyű, ám mindenképpen megoldható és kötelező feladat lesz az első két hely valamelyikén végezni.

„Megoldható, és meg is oldjuk” – erősítette meg Hajdu János is, akinek felvetettük, hogy a továbbjutásra esélyes három csapat között körbeverés esetén a gólkülönbség rangsorolhat. Szerinte ez bármelyik válogatottnak lehet szerencsés vagy kedvezőtlen, de azzal nem foglalkozik, pontosabban nem hiszi, hogy bármelyik csapat sportszerűtlenül befolyásolná a pekingi kvalifikációt.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:

Kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya (Győr). Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr). Jobbátlövő: Hornyák Ágnes (Győr). Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Ferling Bernadett (Dunaferr), Szucsánszki Zita (FTC). Beállósok: Borbás Rita (Dunaferr), Szamoránsky Piroska (FTC). Balátlövők: Tóth Tímea (Hypo NÖ), Szűcs Gabriella (DVSC). Balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Juhász Gabriella (FTC)


A SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA

Március 28.
Magyarország-Lengyelország 14 óra
Románia-Japán 16

Máercius 29.
Lengyelország-Japán 14
Románia-Magyarország 16

Március 30.
Magyarország-Japán 14
Románia-Lengyelország 16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik