Győri parádé a Valcea ellen, továbbra is száz százalékos az ETO

Vágólapra másolva!
2008.02.24. 17:51
A végig remekül játszó Győri Audi ETO KC 30-27-re nyert az Oltchim Valcea ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, az 1. csoport 3. fordulójában. Konkoly Csaba vezetőedző együttese továbbra is száz százalékos, nagy eséllyel pályázik a legjobb négy közé jutásra.
Tomori és Spiridon remekelt a Valcea ellen
Meggyesi Bálint
Tomori és Spiridon remekelt a Valcea ellen
Tomori és Spiridon remekelt a Valcea ellen
Meggyesi Bálint
Tomori és Spiridon remekelt a Valcea ellen

Az 1. csoport rangadója Görbicz labdalopásával és találatával indult, majd Bese (1-1) talpról lőtte át a győri falat. Ezt követően Görbicz parádés passzát a középre befutó Vérten összeszedte és bedobta, majd Bese klasszikus átlövéssel egalizált. Mravikova kapufát dobott, majd labdaszerzés után Görbicz átadását Vérten suhintotta a hálóba (3-2).

A jól védekező győriek közül Spiridon beállóból növelte az előnyt, majd Tomori bombázott a kapuba (5-2). Ekkor Gheorghe Tadici, a vendégek roppant szigorú trénere időt kért, utána Spiridon kiállítását Luca használta ki. Erre Görbicz remek góllal válaszolt, ezt Maier szélről elért találata követte. Az emberhátrány után a Győr újabb parádés akcióval törte fel a rivális védekezését, Bradeanu szomorította honfitársait.

A remekül játszó hazaiak Görbicz büntetőjével növelték előnyüket, majd 9-5-nél Luca talált be. Tomori azonban 9 méterről pókhálózta ki a bal felső sarkot, erre kapuscserével „válaszolt” a Valcea. Mravikova azonnal felavathatta volna Dinut, de a rutinos klasszis lábát találta el ziccerben. A védekezőspecialistának tartott, ám ezúttal gólszerzésben is jeleskedő Tomori azonban „kisegítette” csapattársát, már öt gól volt a különbség (11-6).

Az ETO szárnyalt: Görbicz folyamatosan kiváló megoldásokkal rukkolt elő, újabb találatával 13-7 volt az eredmény! Ezután picit feljött a Valcea (14-10), erre azonnal időkéréssel reagált a győriek trénere, Konkoly Csaba. Az utolsó három percre Görbicz pihenőt kapott, helyére a fiatal Kovacsics állt.

A 29. percben Tadici két perces kiállítást kapott reklamálásért, a büntetést Olteanu „ülte le”. Az emberelőnyre visszajött Görbicz, újabb remek passzából azonban Spiridon csak Dinut találta el. Sajnos, ez megbosszulta magát, Lecusanu hatalmas gólt szerzett (15-13). A szünet előtt azonban Vérten bátor betörésből volt eredményes, kialakította az első játékrész „végeredményét”.

A fordulás után az ETO megduplázta előnyét, majd az Olthim szépítése után Tomori volt eredményes (18-14). Olteanu kihagyott hetesére Spiridon góllal „felelt”! A parádézó Pálingert Olteanu és Stanca ziccerét hárította, majd Tomori hatodik találatát könyvelhette el.

A magyar kapus újabb bravúrokkal fokozta a hangulatot, majd a szintén csodálatosan játszó Tomori két góllal növelte nyolcra a találatai számát (22-16). A 45. percben Mravikova első találatával ismét megnyugtatónak tűnt a különbség (24-17), Tadici ismét időkéréssel próbálta rendezni együttese sorait. Ezután Herr harmadszor is büntetőt védett, a válogatott kapus is sokat tett a sikerért.

Az 52. percben 27-22 volt az állás, kapaszkodott a Valcea. A román bajnok azonban a hajrára sem tudta megközelíteni az ETO-t, Pálinger szinte teljesen megbabonázta ellenfeleit. Három perccel a vége előtt Tomori kilencedik (!) találatával 29-24-re alakult az állás.

A végére csökkent a különbség, a Győri Audi ETO győzelméhez azonban nem férhetett kétség. A csoportrangadó megnyerésével pedig Konkoly Csaba együttese nagy lépést tett az elődöntő felé.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ, 1. CSOPORT

3. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO-OLTCHIM VALCEA (román) 30–27 (16–13)
Győr, 3000 néző. V: Ivan Raluca, Stanca Ionela (szerbek)
GYŐR: PÁLINGER – Mraviková 1, TOMORI 9, GÖRBICZ 4 (1), SPIRIDON 6, Bradeanu 2, VÉRTEN 8, Csere: HERR O. (kapus), Kovacsics A., Djokics, Hornyák, Edző: Konkoly Csaba
VALCEA: Paslaru – Olteanu 1, Luca 3, BESE 6, STANCA 6, Mairosu 1, MAIER 6 (1), Csere: Dinu, Tolnai (kapusok), Ivan, Tacalie, Lecusanu 3, Vadineanu 1, Edző: Gheorghe Tadici
Az eredmény alakulása. 5. p.: 5–2. 12. p.: 9–5. 17. p.: 12–6. 20. p.: 13–7. 29. p.: 15–13. 35. p.: 20–14. 44. p.: 24–17. 50. p.: 26–20
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik