Kézilabda Eb: Barrufet megsérült, horvát hiányzók

Vágólapra másolva!
2008.01.13. 14:45
Előfordulhat, hogy nem lesz ott a spanyol válogatottban a csütörtökön kezdődő norvégiai Európa-bajnokságon David Barrufet, a világ egyik legjobb kézilabdakapusa. A 37 éves kiválóság vádlisérülést szenvedett azon a Ciudad Real-i nemzetközi felkészülési tornán, amelyen a hazaiak mellett a franciák, a montenegróiak és az argentinok szerepelnek.
Az FC Barcelona kapusának jobb lábában nagy valószínűséggel elszakadt az izom a dél-amerikaiak elleni találkozón. Barrufetet a nemzetközi szövetség a 2000/2001-es és a 2001/2002-es idényben a poszt legjobbjának választott. A spanyolok a magyarokkal, a németekkel és a fehéroroszokkal találkoznak a kontinensviadal első szakaszában a C csoportban.

Több meghatározó játékosa nélkül szerepel majd a csütörtökön kezdődő norvégiai Európa-bajnokságon a horvát férfi kézilabda-válogatott. "Sok gondunk van, egyértelműen meggyengülve kezdjük a kontinensviadalt" - idézte Lino Cervar szövetségi kapitányt a Novi List című lap.

Mirza Dzomba láb-, Vedran Zrnic combsérülés miatt hagyja ki a tornát. Kérdéses a tavalyi világbajnokság legjobbjának választott Ivo Balic szereplése is, aki hasizomproblémákkal küzd.

"Nem vagyok optimista az ő szerepeltetését illetően, már csak azért sem, mert egy hónapja nem vett részt komoly edzésen, ráadásul pihennie kell. A végső döntést az utolsó orvosi értékelés alapján hozom meg. Nem lenne célszerű veszélyeztetni a pályafutását. Ráadásul olimpiai év van, a pekingi torna a fő verseny" - fogalmazott a szakvezető.

Az olimpiai bajnok horvát válogatott a lengyelekkel, a csehekkel és a szlovénekkel találkozik az Európa-bajnokság első szakaszában, az A csoportban.
MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik