Kikapott Celjében a Veszprém, csak az izlandi győzelem adhat reményt

Vágólapra másolva!
2007.11.18. 18:53
A Celje 28-23-ra legyőzte az MKB Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája F csoportjának ötödik fordulójában, így nagy lépést tett a továbbjutás felé. A magyar együttes csak akkor kerülhet a következő körbe, ha legyőzi idegenben a Reykjavikot, míg a szlovénok vereséget szenvednek hazai pályán a Gummerbachtól.
A végén a Celje szurkolói örülhet
NS-archív
A végén a Celje szurkolói örülhet
A végén a Celje szurkolói örülhet
NS-archív
A végén a Celje szurkolói örülhet

A két gárda magyarországi összecsapásán a szlovénok az utolsó pillanatokban egyenlítettek, ezzel fontos egy pontot mentettek. A „visszavágó” tétje óriási volt, veszprémi győzelem továbbjutást, az esetleges vereség pedig a korai búcsú közelségét eredményezte volna.

A csoportrangadó elején fej-fej mellett haladt a kőkeményen védekező két csapat, majd a Celje nyugodott meg hamarabb és néhány veszprémi pontatlanságot kihasználva 8-4-re elhúzott. Eredménytelen percek után Sesum szépített, de a hazaiak újra betaláltak, állandósult a négy gólos különbség. Vujin és Iváncsik Tamás két találatával 9-8-ra zárkózott az MKB, kedvezőbb lett a helyzet.

A vendégek felzárkózásában döntő szerepet játszott a feljavuló védekezés, de egy labdavesztés miatt elmaradt az egyenlítés, sőt 10-8-ra alakult az eredmény. Szerencsére ekkor Perics bravúrral rúgott ki egy ziccert, így Gál ismét egy találatra „hozhatta” csapatát. Sőt, egy gyors kontrából Iváncsik Tamás egalizált!

Ezután ismét a vendéglátók ragadták magukhoz a kezdeményezést: 14-12-nél Mocsai Lajos időt is kért. A veszprémieknél Perics nyújtotta a legjobb teljesítményt, de kapusként nem volt esélye a gólszerzésre, pedig jó lett volna, ha erre is van módja, mert társai több ziccert is elrontottak.

A 30. percben Gál 15-14-re hozta fel együttesét, majd 3 mp-cel a szünet előtt Koksarov ziccere a keresztlécről pattant ki…

A fordulás után Markovics révén egyenlített a Mocsai-gárda, majd újra a Celje került előnybe. Sesum ismét egyenlített, majd Perics újabb bravúrja után esély volt a vezetés megszerzésére, de ismét rontott a magyar csapat.

Sesum újabb találata (18-18) során szabálytalankodott az egyik hazai játékos, ezért kiállították. A két perces fórt ugyan nem használta ki az MKB, de azt követően Iváncsik Tamás értékesített egy indítást (18-19), majd Perez növelte az előnyt.

A Celje azonban egyenlített, majd emberfórból ismét átvette a vezetést (22-20). Kozlina és Koksarov tovább hizlalta a hazai előnyt (24-20) úgy tűnt, a vendégek megroppantak, pedig nagy szükség lett volna a döntetlenre vagy a győzelemre.

A hosszú perceken át tartó veszprémi gólcsendet Iváncsik Tamás hetese (24-21) törte meg, de ekkor már csak hat perc volt hátra a meccsből. Furlan első találatával ismét négy gól lett a különbség, majd Stojanovic (26-21) nyugtatta meg a szlovén szurkolókat.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, F CSOPORT

5. FORDULÓ
  • Celje PL-MKB Veszprém 28-23 (15-14)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik