Együtt szurkol veszprémi és szegedi szombaton a Gummersbach ellen

Vágólapra másolva!
2007.11.09. 20:56
Komoly megpróbáltatások elé néznek férfi kézilabda csapataink a Bajnokok Ligája hétvégi, negyedik fordulójában. Az MKB Veszprém a német VfL Gummersbachot fogadja, és a továbbjutási esélyek megőrzése miatt mindenképpen győznie kell. A Pick Szeged Boszniába látogat, a Bosna Szarajevó otthonába, és egy győzelemmel kiharcolhatja a továbbjutást.
Fazekas Nándor nem fél a megméretéstől, hiszen barátok közé érkezik Veszprémbe
Fazekas Nándor nem fél a megméretéstől, hiszen barátok közé érkezik Veszprémbe
Fazekas Nándor nem fél a megméretéstől, hiszen barátok közé érkezik Veszprémbe
Fazekas Nándor nem fél a megméretéstől, hiszen barátok közé érkezik Veszprémbe

Az F-csoportot jelenleg a VfL Gummersbach együttese vezeti 6 ponttal, mögötte három egységgel van lemaradva a Veszprém és a Celje.

Különös mérkőzés lesz a veszprémi találkozó Fazekas Nándor számára. A német bajnokságban jelenleg nyolcadik helyen álló csapat kapusa korábban éveken keresztül védte a bakonyi együttes hálóját, így vegyes érzelmekkel készül az összecsapásra. A válogatott kapus azonban a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy nem tart az ütközettől.

„Nem félek a megméretéstől, hiszen barátok közé érkezem, és csak a pályán, mindössze hatvan percig leszünk egymás kérlelhetetlen vetélytársai.” – mondta Fazekas.

A veszprémi kézilabdázók hétfőn az igali termálfürdőben igyekeztek hasznosan készülni a mérkőzésre, majd egyre inkább előtérbe kerültek a taktikai elemek. Mocsai Lajos, az együttes edzője a klub honlapján (www.mkbveszprem.hu) elmondta, hogy szervezett, tömör és agresszív védekezéssel igyekeznek meglepni az ellenfelet.

Érdekesség a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy Szegedről is érkeznek majd szurkolók, hogy a veszprémi B-közepet támogassák. Az örömteli kezdeményezés mellé állt egyébként a veszprémiek gazdasági elnöke, Magyarády Péter is, aki a honlapon megerősítette, ha a helyzet úgy kívánja, beáll majd a leghangosabb támogatók közé.

A szegedi fanok aztán vasárnap is bizonyíthatják szurkolni tudásukat, méghozzá a szarajevói Bosna csarnokában. Erre tudásra minden valószínűség szükség is lesz, ugyanis nem néz könnyű meccs elé a H-csoportot vezető Pick-Szeged.

Ugyan a Tisza-partiak közel egy hónapja magabiztosan győzték le bosnyák ellenfelüket (39-24), de a vérmesebb drukkerek biztosan emlékeznek még, hogy 2005 őszén a szintén bosnyák közönség által űzött Izvidac Ljubuski ellen mindössze egy góllal sikerült nyernie a magyar bajnoknak (23-22). Így a segítségre minden bizonnyal vasárnap is szükség lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik