Fehéroroszországban sem torpant meg a Tisza-parti legénység

Vágólapra másolva!
2007.10.14. 17:59
Három meccs, három győzelem a Pick-Szeged mérlege a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a Tisza-partiak ezúttal a fehérorosz Breszt Meskov otthonában kerekedtek felül. A nagyszünetben két találattal állt jobban a szegedi társulat, s ezt az előnyt a végén is meg tudta őrizni. Az újabb győzelemmel elérhető közelségbe került a csoportgyőzelem a H jelű kvartettben.
Daniel Andjelkovics (középen) remekelt a Meskov ellen
Czagány Balázs
Daniel Andjelkovics (középen) remekelt a Meskov ellen
Daniel Andjelkovics (középen) remekelt a Meskov ellen
Czagány Balázs
Daniel Andjelkovics (középen) remekelt a Meskov ellen

A Szeged nyugodtan várhatta a mérkőzést, hiszen a magyar bajnok korábban idegenben tudott nyerni a szlovén Velenje otthonában, majd hazai pályán verte a Bosna Szarajevót. A vendéglátó Meskov Breszt ellenkező előjelekkel készült a mérkőzésre: két vereséggel nyitottak az elitligában.

A mérkőzés Krivokapics kihagyott büntetőjével kezdődött, de hamar magára talált a Szeged, és Andjelkovics vezérletével 3-1-re elhúzott. A kihagyott helyzetek és az eladott labdák következtében azonban feljebb zárkózott a Breszt, sőt, a félidő közepén a vezetést is átvették. Ghionea és Petrea góljaival új erőre kapott a Szeged, és a félidő hajrájára 13-11-es előnnyel érkeztek. Ekkor a padról visszatérő Puljezevics is ziccert fogott, és félidőre 14-12-vel fordultak a csapatok.

A mérkőzésnek azonban még nem volt vége: a fehérorosz bajnok hátrányban sem adta fel a mérkőzést, és játékosai foggal-körömmel küzdöttek minden labdáért. Mocsalovot nem tudták megfogni a magyar csapat védőjátékosai, így a fehéroroszok utolérték a Pick-et (19-19).

Mindkét oldalon jól dolgoztak a védelmek, az átlövéseket pedig jól fogta a két kapus - magyar oldalról Puljezevics, fehéroroszról Szokolovszkij. Sérülések miatt sokat állt a játék, úgy tűnt, ez a szegedieket zavarja kevésbé, és a Tisza-parti gárdának sikerült a holtpontról előbb elmozdulni.

Vladan Matics 21-21-nél időt kért, ekkor megrázták magukat a szegediek és Osmajics, majd Ghionea góljával eldöntötték a mérkőzést. Az utolsó percben még a remekül játszó Andjelkovics is eredményes tudott lenni, így a Bresztnek már csak a szépítésre futotta (24-22).

A Pick nem sziporkázott úgy, mint az előző két fordulóban, ám most a kevesebb is elég volt a sikerhez, és az idegenbeli győzelemnek a Bajnokok Ligája minden mérkőzésén örülni kell.

A szegediek mérlege imponáló: három meccs, három győzelem, az újabb diadallal elérhető közelségbe került a csoportelsőség. A H jelű kvartett másik találkozóján a szlovén Velenje három góllal verte a bosnyák Boszna Szarajevót (30-27).

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

H CSOPORT, 3. FORDULÓ
Meskov Breszt (fehérorosz)-Pick Szeged 22-24 (12-14)
Breszt, 2000 néző. Vezette: Pavicsevics, Vujisics (montenegróiak)
Az eredmény alakulása. 8. p.: 1–5. 12. p.: 5–6. 21. p.: 9–9. 35. p.: 13–17. 47. p.: 19–19. 56. p.: 21–21. 59. p.: 21–24
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4
Breszt: Krajnov – Zelinszkij 1, Osztrovszkij 2, MOCSALOV 10 (1), Nehajcsik 2, KURILENKO 3, Bocsarnyikov Csere: SZOKOLOVSZKIJ (kapus), FILIPPOV 3, Gromiko, Ragozin 1, Huzejev
Szeged: PULJEZEVICS – GHIONEA 7 (4), Krivokapics 3, ANDJELKOVICS 4, Djurkovics, PETREA 5, Zvizej 1 Csere: Marjanac (kapus), OSMAJICS 2, HERBERT, Bendó, Vadkerti 1, Bajusz, Stamate
Velenje (szlovén)-Boszna Szarajevo (bosnyák) 30-27 (18-12)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik