A Szeged a bajnoki címért, a Veszprém az ötödik meccsért küzd

Vágólapra másolva!
2007.05.23. 16:18
Az életben maradásért küld az MKB Veszprém kézilabdacsapata a Budapest Bank Férfiliga döntőjének negyedik mérkőzésén, ráadásul a bajnoki címvédőnek az is nehezíti a dolgát, hogy az összecsapást Szegeden rendezik, a Pick otthonában. A két együttes párharcában a hazaiak összetettben 2-1-re vezetnek, az egyik fél harmadik győzelméig tartó sorozatban.
Hatalmas csata várható a döntő negyedik mérkőzésén is
Hatalmas csata várható a döntő negyedik mérkőzésén is
Hatalmas csata várható a döntő negyedik mérkőzésén is
Hatalmas csata várható a döntő negyedik mérkőzésén is

Hat órakor kerül sor a Szeged-Veszprém párharc következő mérkőzésére. Kevesen gondolták volna, hogy a Szeged a negyedik meccs előtt a 2-1-re vezet összesítésben, hiszen a címvédő és az alapszakaszgyőztes is a Zdravko Zovko csapata volt.

A finálé első mérkőzése nagy izgalmakat hozott, és a Pick némi meglepetésre nyerni tudott Veszprémben. A hetesekkel megnyert párharc után a Szegedre látogattak a csapatok, és Vladan Matics együttese „hozta a kötelezőt”, hazai közönség előtt 25-22-re legyőzte a tavalyi bajnokot. Ezzel a győzelemmel hatalmas lépést tett az aranyérem felé.

Azonban a veszprémiek sem adják könnyen magukat, ezt bizonyította, hogy a harmadik mérkőzésen összekapták magukat és tizenhárom góllal verték meg ellenfelüket, amellyel 2-1-re módosították a párharc állását, amellyel életben tartották reményeiket. A szerdai meccset Szegeden rendezik, és ebben az esetben a Pick az esélyesebb, ráadásul a hazaiak győzelme bajnoki címet érne.

Itt tartunk most. Tehát az MKB-nak, ha meg akarja védeni a címét – és ezt miért ne akarná -, akkor győznie kell Szegeden. A negyedik találkozó megnyerésére a statisztikák alapján azonban kevesebb az esélyük, mint a hazaiaknak, hiszen a vendégek az eddigi harminchat szegedi mérkőzésükből mindössze tizenegyet nyertek meg, három döntetlen született, és huszonkétszer diadalmaskodott a Pick.

Elképzelhető, hogy hazai részről Ratko Djurkovics és a vendégtől Kiril Lazarov is pályára léphet. Djurkovicsnak a finálé első meccsén a vádlija sérült meg, míg Lazarov a döntő előtti utolsó edzésen szenvedett izomszakadást. Azonban mostanra mindkettejük állapota javult, de teljesen egészségesnek korántsem lehet mondani őket.

BUDAPEST BANK FÉRFI KÉZILABDA LIGA, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

  • 2007.05.23. SZEGED, 18:00
PICK SZEGED-MKB VESZPRÉM (VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK)
SZEGED: Puljezevics - Krivokapics, Bendó, Mezei, Ilyés, Andjelkovics, Vadkerti
Csere: Szente (kapus), Herbert, Bajusz, Berta, Djurkovics
VESZPRÉM: Perics - Gulyás, Vujin, Eklemovics, Gál, Pérez, Pásztor
Csere: Tatai (kapus), Lazarov, Lusnyikov, Sesu, Putics, Iváncsik G., Tombor, Cosma
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik