Parádés játékkal verték a dunaújvárosiak Vladan Matics csapatát

Vágólapra másolva!
2007.04.27. 21:06
A Dunaferr fantasztikus játékkal, végig vezetve nyert 28-25-re a Pick-Szeged ellen a férfi kézilabda NB I elődöntőjében, a két együttes párharcának második összecsapásán, így 1:1-re kiegyenlített. A döntőbe az a csapat jut be, amelyik megszerzi a harmadik győzelmét. A másik ágon a Veszprém már 2:0-ra vezet a PLER-Airport ellen.
Császár Gábor volt a Dunaferr legjobbja, sőt a mezőnyben sem akadt nála jobb ezen a napon
Meggyesi Bálint
Császár Gábor volt a Dunaferr legjobbja, sőt a mezőnyben sem akadt nála jobb ezen a napon
Császár Gábor volt a Dunaferr legjobbja, sőt a mezőnyben sem akadt nála jobb ezen a napon
Meggyesi Bálint
Császár Gábor volt a Dunaferr legjobbja, sőt a mezőnyben sem akadt nála jobb ezen a napon

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfi kézilabda-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A dunaújvárosiak hatalmas lendülettel kezdtek, és Császár Gábor vezérletével ők diktálták a tempót a kissé kényelmesnek tűnő Szeged ellen.

A csongrádiak védekezésben sem lehettek büszkék a teljesítményükre, a Dunaferr játékosai rendre könnyedén találták meg a réseket a falban.

Császár egyéni megoldásai és átlövésből szerzett góljai élményszámba mentek, de Törő Szabolcs is többször volt eredményes, miközben Zubai Szabolcs „megbénította” a Pick válogatot átlövőjét, Ilyés Ferencet.

Szintén kiválóan védekezett Peter Kukucka, akinek Milorad Krivokapicsot és Daniel Andjelkovicsot kellett semlegesítenie.

A Szegednek volt egy olyan periódusa az első félidőben, amikor nyolc percig nem lőtt gólt, ez idő alatt húzott el 9-6-ről 12-6-ra a Dunaferr.

Vladan Matics csapatában sokat perlekedtek egymással a játékosok, s a szakvezető cserékkel sem tudott fordítani az események alakulásán. Andjelkovics majdnem összeverekedett Zubaival, a Dobrovits, Tájok s bírói kettős végleg kiállította a szerb irányítót.

Rea Attila szakosztály-igazgatót a dunaújvárosi szervezők vezették ki a teremből, ami még inkább felizzította a hangulatot.

A Szeged már 17-9-es hátrányban volt, amikor újítani tudott, felzárkózott négy gólra (21-17). Imre Vilmos behozta Mikler Rolandot Richard Stochl helyére, s a fiatal kapus remekül védett.

A szegedi előrenyomulás elakadt, és a későbbiekben már nem tudta veszélyeztetni a hazaiak győzelmét a Tisza-parti alakulat.

A párharc harmadik összecsapását szerdán rendezik meg Szegeden.

FÉRFI KÉZILABDA NB I

ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS:
DUNAFERR SE – PICK SZEGED 28–25 (14–8)
Dunaújváros, 1600 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok
DUNAFERR: Stochl – Iváncsik T. 2, NAGY K. 2, ROSTA 1, KEMÉNY, Grebenár 2, TÖRŐ 6 (2). Csere: Mikler (kapus), Tóth J., CSÁSZÁR 10, Zubai G. 2, Kukucka 3. Edző: Imre Vilmos.
SZEGED: Puljezevics – Bendó 1, KRIVOKAPIC 7, Andjelkovics, Djurkovics, ILYÉS 8, Vadkerti 2. Csere: Szente (kapus), Herbert 1, Bajusz 4 (2), MEZEI 2. Edző: Vladan Matics.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 1–0. 8. p.: 4–2. 18. p.: 9–6. 24. p.: 12–6. 34. p.: 17–9. 44. p.: 21–17. 53. p.: 25–20.
Kiállítások: 18, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2
A három győzelemig tartó párharc állása: 1:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik