Szerbia nehezebb dió lesz

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2005.08.04. 00:21
Címkék
A junior-világbajnokság harmadik napján a magyar csapat pihenhetett. A lányok reggel tovább aludhattak, az edzést követően pedig délután megnézték következő két csoportellenfelük, Csehország és Szerbia-Montenegró egymás elleni összecsapását. Mátéfi Eszter és Szarka Éva edző tanítványai közül az eddig történtekről a kiemelkedően jó formában levő, igen eredményes Juhász Gabriellát és Laluska Esztert kérdeztük.
Juhász remekel Brnóban
Juhász remekel Brnóban
Juhász remekel Brnóban
Juhász remekel Brnóban
Juhász remekel Brnóban
Juhász remekel Brnóban
- A Japán elleni mérkőzésen kifejezetten jól játszottunk, és sokat segített, hogy néhányan láttuk Mátéfi Eszterrel együtt a győri tesztmérkőzését - mondta Juhász Gabriella, aki hét gólt lőtt az ázsiaiaknak. - Gyorsan, jól játszottunk, pedig mindnyájan izgultunk az első mérkőzés előtt. Nekem is jól ment a játék. Tunézia meglepett bennünket, hiszen nem számítottunk arra, hogy szoros meccsen tudunk nyerni ellene.

Laluska Eszter hozzáfűzte:
- Nekem a tunéziaiak ellen ment jobban, a japánokkal szemben még megilletődötten játszottam. Edzőm és a csapattársaim azonban átsegítettek a kezdeti nehézségeken.
- Mi a véleményük a vébé szervezéséről, hangulatáról?
Juhász Gabriella: - Én már szerepeltem junior-vébén Macedóniában, s ott jobb hangulatú volt a verseny.
Laluska Eszter: - Semmi gond sincs a szállással, és a győzelmek meghozzák a jó hangulatot.

- Mit várnak a csehek és a szerbek ellen?
Juhász Gabriella: - A csehekkel az idén játszottunk Jicinben egy nemzetközi tornán, s akkor megvertük őket. A szerbeknek remek átlövőik vannak és a kapusuk is nagyon jó. Szerintem nehezebb meccsünk lesz ellenük, mint a házigazdák ellen.
Laluska Eszter: - Nem játszottam még a csehek ellen, a szerb lányok közül viszont sokat felismertem, mert ott voltak Oroszországban az ifjúsági Európa-bjanokságon, amelyen döntetlenre végeztünk. Az irányítójuk és a balátlövőjük a legjobb.
A második forduló utolsó, tegnapi mérkőzésén a szerbek legyőzték a cseheket, akikkel legjobbjaink ma mérkőznek.

Női junior-vb
Csoportmérkőzések, 2. forduló. A-csopor: Dánia-Brazília 46-25 (20-13), Franciaország-Norvégia 20-19 (14-8), Norvégia-Litvánia 29-27 (1-10). B-csoport: Horvátország-Kína 33-27 (19-19), Oroszország-Angola 31-16 (13-8). C-csoport: Lengyelország-Svédország 34-27 (18-12), Argentína-Ukrajna 19-18 (9-10). D-csoport: Csehország-Szerbia-Montenegró 25-27 (13-13). Az állás: 1. Magyarország 4 (70-50), 2. Szerbia-Montenegró 4 (64-52), 3. Csehország 2, 4. Tunézia 0 (55-65), 5. Japán 0 (51-79)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik